Lumini sudice neobişnuit de vii strălucesc peste Noua Zeelandă

  • Cerul de noapte care erupe cu fluxuri de lumină verde şi roz i-a încântat pe vânătorii de aurore. Mulţi au rămas treji toată noaptea pentru a obţine fotografia perfectă.
  • Richard Zheng, un observator relativ nou pe scenă, a rămas peste noapte la Brighton Beach din Dunedin săptămâna aceasta pentru a face fotografii. El a spus că intensitatea luminilor sudice a crescut „din ce în ce mai puternic” comparativ cu anul trecut.
887 afișări
Imaginea articolului Lumini sudice neobişnuit de vii strălucesc peste Noua Zeelandă

Lumini sudice neobişnuit de vii strălucesc peste Noua Zeelandă

În faţa unei astfel de scene, poţi să-ţi uiţi instantaneu toate necazurile şi să te plângi de nesemnificaţia fiinţelor umane în faţa naturii”, a spus Zheng.

Luminile sudice (şi nordice) pot fi văzute în jurul polilor magnetici atunci când atmosfera superioară este lovită de particule încărcate energetic care călătoresc de-a lungul liniilor câmpului magnetic al Pământului, potrivit BBC.
 
Când acei electroni energetici se ciocnesc cu gazele din atmosferă, ei emit lumină. În emisfera nordică, fenomenul se numeşte Aurora Borealis. În sud, se numeşte Aurora Australis.
.
Aurorele sunt de obicei vizibile în această perioadă a anului în zonele sudice ale Australiei şi Noii Zeelande. A fost un spectacol deosebit de intens vinerea trecută, ora locală.
 
Dar observatorii spun că luminile au fost atât de strălucitoare în acest an, încât au fost chiar văzute mai în nord. Deşi aurorele se pot întâmpla oricând, este cel mai probabil să apară în martie şi septembrie, când orientarea Pământului în raport cu Soarele este mai probabil să interacţioneze cu furtunile solare, spune Centrul Australian de Prognoză Meteo Spaţială.
 
Nuanţele unei aurore sunt determinate de compoziţia atmosferei. Mai mult oxigen în aer produce verde şi galben, în timp ce mai mult azot face ca aurora să pară roşu închis sau albastru. Într-o noapte senină, spectacolul de lumină naturală poate dura între una şi trei ore. Fenomenul apare de obicei între orele 22:00 şi 02:00.
 
Pentru fotografii care urmăresc aurora, oamenii de ştiinţă recomandă amenajarea într-o locaţie întunecată, cu vedere spre sud, poate pe un deal sau pe o plajă.
 
În emisfera nordică, aurore strălucitoare au fost, de asemenea, observate recent în toată Europa .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici