Luni se închide sezonul de schi la Sinaia

Acest week-end este ultimul în care se mai poate schia pe pârtia Valea Dorului, din Sinaia, singura de pe Valea Prahovei pe care încă se mai pot practica sporturile de iarnă, iar de luni telescaunul de la Valea Dorului va fi oprit până la deschiderea următorului sezon.

78 afișări
Imaginea articolului Luni se închide sezonul de schi la Sinaia

Luni se închide sezonul de schi la Sinaia

Conform reprezentanţilor Serviciului Salvamont Sinaia, zeci de turişti şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai pe pârtia de mare altitudine Valea Dorului, din staţiunea Sinaia, singura de pe Valea Prahovei pe care încă se mai pot practica sporturi de iarnă.

Sâmbătă dimineaţă, pe Valea Dorului a nins, iar zăpada proaspăt aşternută este de zece centimetri. Câteva zeci de turişti se aflau sâmbătă, în jurul orelor prânzului, pe pârtia situată la 2.000 de metri altitudine, acolo unde se schiază în condiţii relativ bune, iar stratul de zăpadă măsoară între 25 şi 50 de centimetri.

Acesta este ultimul week-end în care se mai poate schia pe pârtia Valea Dorului, întrucât de luni telescaunul care deserveşte acest domeniu schiabil va fi complet oprit până la deschiderea sezonului viitor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Salvamont Sinaia.

Sinaia este ultima staţiune de pe Valea Prahovei unde s-a mai putut schia şi de Paşte, şi de 1 Mai. La Azuga şi Buşteni, staţiuni ale căror pârtii sunt situate la altitudini mai mici decât cea din Valea Dorului, sezonul de schi s-a încheiat încă de acum câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici