Lupţi cu Covidul şi cu dinţii! Numai dacă îi speli des!

  • Un grup de dentişi din cadrul Asociaţiei Dentişilor Americani lucrează la un studiu care arată legătura directă dintre igiena precară şi mortalitatea dată de Covid
  • Dr. Ion Alexie din Las Vegas: Igiena orală micşorează cantitatea de virusuri din faringe
  • Dr. Lorelei Nassar, expert în chirurgie orală: Când igiena orală este precară, elementele de apărare nu pot funcţiona pentru alţi factori care vin din exterior, aşa cum este SARS COV 2
2319 afișări

Ai uitat de periuţa şi pasta de dinţi? Mai gândeşte-te! Este o legătură directă între igiena orală proastă şi mortalitatea dată de coronavirus! Vorbesc despre asta dentiştii americani, care vor publica un studiu interesant în toamnă.

Vreau să ştii că în spitalul unde lucrează cunoscutul medic Ion Alexie din Las Vegas această nouă ipoteză este luată serios în calcul de cei care au grijă de pacienţii cu Covid.

Aceştia primesc în spital periuţă şi pastă de dinţi pentru a se curăţa frecvent, iar cei care nu se pot îngriji singuri sunt ajutaţi de personalul sanitar. Uite de ce este atât de important să te speli pe dinţi de 3 ori pe zi şi să te clăteşti cu apă de gură frecvent. 
 
”Acest lucru va micşora cantitatea de virusuri din faringe şi va ajuta pacientul să nu se îmbolnăvească prea rău, iar dacă se îmbolnăveşte îi va micşora mortalitatea plus. Studiul se va publica în octombrie, de American Dental Association. La pacienţii care sunt intubaţi sau sunt la terapie intensivă noi folosim un kit care conţine apă oxigenată. Automat vom decontamina gura de mulţi microbi şi vom diminua şansele ca pacientul să facă o infecţie nosocomială, adică o pneumonie spitalicească şi vom micşora mortalitatea în cazul în care ei sunt bolnavi cu Covid”, a declarat Ion Alexie, medic infecţionist la spitalul Summerlin din Las Vegas.
 
”Acest loc deţine şi  apărarea proprie, care se face prin enzimele din salivă, prin sistemul imunitar al organismului care concentrează în gingie, prin vasele mici de sânge, foarte bogate, multe elemente de apărare, ori, când igiena dentară este precară, când aceste elemente de apărare sunt preocupate de factori locali, normal că ei nu pot să funcţioneze pentru alţi factori care vin din exterior.  Este foarte natural ca şi morbiditatea cu orice fel de viruşi, inclusiv cu acest virus nou să fie crescută”, spune şi Lorelei Nassar, expert în chirurgie orală.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici