Macovei: Există o problemă cu judecători ai ICCJ. Sunt dosare de politicieni blocate de patru ani

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, joi, la o dezbatere, că există o problemă în justiţie în legătură cu judecătorii ICCJ, arătând că dosare cu politicieni pe teme de fraudă, corupţie sau furt sunt blocate de aproximativ patru ani.

70 afișări
Imaginea articolului Macovei: Există o problemă cu judecători ai ICCJ. Sunt dosare de politicieni blocate de patru ani

Macovei: Există o problemă cu judecători ai ICCJ. Sunt dosare de politicieni blocate de patru ani (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Avem o problemă cu ce se întâmplă în justiţie şi mă refer la judecători de la Înata Curte de Casaţie şi Justiţie, unde cazurile cu politicieni pentru corupţie, fraudă, jaf zac acolo", a afirmat Macovei, adăugând că sunt dosare blocate de peste patru ani, fără să a avea o judecată de fond.

Ea a citat dintr-o listă, apărută în presă, în care apar nume de politicieni şi oameni de afaceri despre care se spune că au dosare blocate la ICCJ: Copos, Mihăilescu, Patriciu, Voiculescu, Remeş, Falcă şi Manţog.

Potrivit lui Macovei, este inadmisibil ca un judecător care nu intră pe fondul unui dosar de unu, doi, trei ani, să nu fie luat de întrebări. "Dacă un judecător nu intră pe fondul unui dosar un an, doi, trei este inadmisibil că nu îl trage nimeni de mânecă, este inadmisibil să nu-l întrebe cineva de ce face asta, de ce nu a făcut. Sigur că inculpatul doreşte amânarea cauzei, dar judecătorul nu este pus acolo să facă ce vrea inculpatul", a adăugat Monica macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici