MAE: 36 de cetăţeni români, aflaţi în Africa de Sud, au solicitat ajutorul Ambasadei României pentru a se întoarce în ţară

  • 36 de cetăţeni români, aflaţi în Africa de Sud, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria.
  • Este vorba despre români care doresc să se întoarcă în ţară însă cursele aeriene au fost suspendate din cauza noii variante a virusului.
5691 afișări
Imaginea articolului MAE: 36 de cetăţeni români, aflaţi în Africa de Sud, au solicitat ajutorul Ambasadei României pentru a se întoarce în ţară

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că din cauza suspendării zborurilor din Africa de Sud către Uniunea Europeană, ca urmare a identificării unei noi variante de coronavirus, Ambasada României la Pretoria gestionează situaţia a 36 de cetăţeni români.

Este vorba despre turişti, navigatori şi membri ai unei delegaţii sportive ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

„MAE informează că Ambasada României la Pretoria a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru prelungirea cazării membrilor delegaţiei sportive, pentru asigurarea celor necesare şi, în mod intensiv, pentru identificarea unor alternative de zboruri de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi la acest moment. De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice sunt în legătură cu autorităţile locale pentru prelungirea vizei de şedere a cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Africii de Sud, dacă va fi cazul”, anunţă reprezentanţii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Pretoria şi Consulatul General al României la Cape Town, se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi cu autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici