MAE: Alertă de securitate ridicată pe fondul conflictului dintre Israel şi Palestina

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri seara că a reevaluat şi ridicat nivelul de alertă pentru Israel şi Palestina, pe fondul deteriorării stării de securitate şi le recomandă românilor să evite călătoriile neesenţiale.

644 afișări
Imaginea articolului MAE: Alertă de securitate ridicată pe fondul conflictului dintre Israel şi Palestina

MAE: Alertă de securitate ridicată pe fondul conflictului dintre Israel şi Palestina

MAE informează că a fost reevaluat şi ridicat nivelul de alertă pentru Palestina şi Statul Israel, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din cele două state.

„În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Fâşia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Oraşul Vechi şi cartierele adiacente) şi în regiunile de proximitate cu Fâşia Gaza”, transmite MAE.

De asemenea, MAE le recomandă românilor care se află deja în Palestina şi Israel să se adreseze Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah sau Ambasadei României la Tel Aviv să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de contact; să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor locale; să evite deplasările în zona de sud a Statului Israel, precum şi zonele aglomerate, în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii publice şi alte acţiuni de stradă. MAE recomandă, totodată, ca românii aflaţi în cele două state să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de securitate critică.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Task Force-ul dedicat monitorizării situaţiei din zonă, menţine evoluţiile din teren în atenţia sa prioritară şi este pregătit să acorde asistenţă consulară în caz de necesitate.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români din regiune să manifeste atenţie şi vigilenţă sporite, precum şi precauţie, cu evitarea zonelor declarate în stare de urgenţă.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum şi la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici