MAE: Ambasada de la Tripoli încearcă repatrierea a nouă români abandonaţi de un angajator italian

Un grup de nouă muncitori români au fost abandonaţi fără paşapoarte în Libia de către firma angajatoare, ambasada română la Tripoli făcând în prezent demersuri pentru întoarcea acestora, conform precizărilor făcute, sâmbătă, de MAE.

22 afișări

Ambasada României la Tripoli face demersuri în vederea părăsirii legale a teritoriului libian şi a reîntoarcerii în ţară a unui grup de nouă muncitori români, a comunicat, sâmbătă, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Tripoli se află în contact cu grupul de cetăţeni români de aproximativ o lună, timp în care i-a ajutat pe aceştia făcând toate demersurile consulare pentru clarificarea situaţiei lor.

MAE reaminteşte că, potrivit legislaţiei libiene, "la ieşirea de pe teritoriul Marii Jamahirii Arabe Populare Socialiste Libiene, cetăţenii străini au nevoie de vize de ieşire eliberate de către autorităţile de imigrare la cererea sau cu avizul angajatorului prin intermediul căruia au obţinut viza de intrare".

Ministerul de Externe subliniază că autorităţile române de la Tripoli ţin permanent legătura cu grupul de muncitori şi le acordă acestora asistenţă consulară.

"Nouă români plecaţi în căutarea unei slujbe au fost sechestraţi în Libia. Firma care i-a adus le-a confiscat paşapoartele şi i-a lăsat în voia sorţii, fără acte şi fără bani. Cei nouă români au sosit în Libia cu o viză de tip business şi urmau să semneze contractele de muncă la faţa locului. Li s-a spus că aşa se obişnuieşte. Însă în Libia, situaţia s-a schimbat la 180 de grade. Un reprezentant al firmei italiene le-a confiscat pur şi simplu paşapoartele", a relatat postul de televiziune Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici