MAE atenţionează cetăţenii români care călătoresc în Thailanda că a fost instaurată legea marţială

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români că, din cauza intensificării mişcărilor de stradă, atât pro, cât şi anti-guvernamentale, armata regală a declarat legea marţială în Thailanda şi îi sfătuieşte să se informeze pe cei care se află sau vor să călătorească în acest stat.

252 afișări
Imaginea articolului MAE atenţionează cetăţenii români care călătoresc în Thailanda că a fost instaurată legea marţială

MAE atenţionează cetăţenii români care călătoresc în Thailanda că a fost instaurată legea marţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 20 mai 2014, din cauza intensificării mişcărilor de stradă, atât pro, cât şi anti-guvernamentale, armata
Regală a declarat Legea Marţială în Regatul Thailandei. În prezent, aceasta a mobilizat trupe în punctele cheie ale oraşului Bangkok, însă nu au fost înregistrate violenţe. Menţionăm că traficul se desfăşoară cu dificultate, iar unele autostrăzi sunt blocate”, se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul de Externe recomandă tuturor cetăţenilor care se află pe teritoriul acestui stat sau care doresc să călătorească în Regatul Thailandei să consulte site-urile de specialitate, precum şi pagina de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/>, pentru informaţii actualizate.

Armata thailandeză a decretat marţi legea marţială în regat, care în decursul mai multor luni este afectat de o criză politică gravă şi manifestaţii antiguvernamentale, soldate cu 28 de morţi şi sute de răniţi, relatează AFP.

"Instaurarea legii marţiale nu este o lovitură de stat", ci are scopul de a "restabili ordinea publică şi pacea", a asigurat armata într-un anunţ făcut la o televiziune controlată de militari.

"Populaţia trebuie să-şi trăiască viaţa normal în continuare", au îndemnat forţele militare.

Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie şi îşi va păstra atribuţiile.

"Guvernul interimar va continua să existe", a subliniat el.

Anterior, oficiali ai serviciilor de securitate au avertizat că Thailanda este în pragul unui război civil.

"Ne temem de tendinţele spre război civil", a afirmat Tarit Pengdith, şeful Departamentului thailandez pentru anchete speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici