MAE cere românilor prudenţă, în contextul creşterii numărului accidentelor rutiere în Ungaria

MAE reaminteşte românilor ca, atunci când pleacă la drum cu maşina, să nu renunţe la popasurile periodice pentru odihnă şi să nu mărească viteza încercând să câştige timp, după ce 6 cetăţeni români au murit iar alţi 19 au fost răniţi în accidente de maşină produse în Ungaria în luna august.

59 afișări
Imaginea articolului MAE cere românilor prudenţă, în contextul creşterii numărului accidentelor rutiere în Ungaria

MAE cere românilor prudenţă, în contextul creşterii numărului accidentelor rutiere în Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE anunţă, într-un comunicat publicat la sfârşitul săptămânii, că de la începutul lunii august, 6 cetăţeni români au murit iar alţi 19 au fost răniţi în accidente rutiere produse pe teritoriul Ungariei, cauzele acestora fiind oboseala, neatenţia şoferilor, viteza excesivă şi depăşirile riscante.

Potrivit Ministerului de Externe, zonele în care au fost înregistrate evenimentele sunt în principal autostrăzile M1, M5 şi M7.

Misiunea diplomatică a României de la Budapesta, precum şi Consulatul General al României de la Szeged acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, precizează MAE, care atrage atenţia cetăţenilor ca atunci când pleacă la drum cu un autovehicul să nu renunţe la popasurile periodice pentru odihnă şi să nu mărească viteza încercând să câştige timp pentru a ajunge la destinaţie.

MAE anunţă de asemenea că nu poate acorda ajutor financiar pentru transportul în ţară al autovehiculelor avariate. "În cazul producerii unui accident rutier, recomandăm cetăţenilor români implicaţi să contacteze misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României, pentru a solicita asistenţă. De asemenea, recomandăm să nu fie părăsit locul accidentului şi să se colaboreze cu autorităţile locale", se mai arată în comunicatul Ministerului.

MAE recomandă de asemenea cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici