MAE confirmă că doi cetăţeni români se află la bordul navei capturate de piraţii somalezi

MAE confirmă faptul că la bordul vasului sub pavilion britanic capturat de piraţii somalezi la 28 decembrie se află doi cetăţeni români, în cadrul unui echipaj multinaţional.

13 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă că doi cetăţeni români se află la bordul navei capturate de piraţii somalezi

MAE confirmă că doi cetăţeni români se află la bordul navei capturate de piraţii somalezi

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, MAE ţine permanent legătura cu compania proprietară a navei, care poartă discuţiile cu răpitorii, precum şi cu autorităţile britanice.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a demarat demersurile pentru informarea familiilor celor doi cetăţeni români.

Totodată, MAE precizează că publicitatea în astfel de cazuri este nocivă, existând riscul să afecteze siguranţa cetăţenilor răpiţi.

Şi reprezentantul în România al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, Adrian Mihălcioiu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că doi marinari români se află la bordul navei britanice St James Park, capturată de piraţii somalezi în Golful Aden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici