MAE: Linie telefonică suplimentară pentru românii afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat miercuri că pune la dispoziţia românilor blocaţi în străinătate ca urmare a suspendării zborurilor companiei Blue Air o linie telefonică suplimentară.

147 afișări
Imaginea articolului MAE: Linie telefonică suplimentară pentru românii afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air

Potrivit unui comunicat al MAE, este vorba de numărul 004 021 4311869 la care românii îşi pot anunţa situaţia şi pot solicita sprijin în vederea repatrierii.

Acest număr se adaugă contactelor anunţate marţi: numărul 004 0751084537 şi adresa de email callcenter@mae.ro.

De asemenea, cetăţenii români pot contacta direct cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular, inclusiv apelând numărul de telefon pentru urgenţe consulare.

MAE recomandă ca, în cazul grupurilor de turişti, o singură persoană să contacteze personalul consular, informaţiile obţinute de aceasta urmând a fi diseminate şi celorlalţi cetăţeni români din grup.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineaţa, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduşi acasă din ţările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici