MAE: Pericol de extindere a incendiului din Çanakkale, Turcia

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Turcia, pentru că incendiul izbucnit în centrul regiunii Çanakkale s-ar putea extinde. Şase sate au fost evacuate şi alte trei au fost pregătite de evacuare.

296 afișări
Imaginea articolului MAE: Pericol de extindere a incendiului din Çanakkale, Turcia

MAE: Pericol de extindere a incendiului din Çanakkale, Turcia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Turcia că autorităţile turce au anunţat că, în noaptea zilei de 22 august 2023, în regiunea Çanakkale – în apropierea satului Kayadere, situat în centrul acestei regiuni – a izbucnit un incendiu care s-a extins pe o suprafaţă de peste 15 kilometri pătraţi.

„​Autorităţile turce au declarat că şase sate au fost evacuate şi alte trei au fost pregătite de evacuare. De asemenea, autorităţile turce au intervenit cu avioane, elicoptere, utilaje de construcţii şi peste 1100 de membri ai personalului de intervenţie pentru stingerea incendiului. ​Totodată, ca măsură de precauţie, campusul Universităţii 18 Mart, căminele studenţeşti aferente şi spitalul de stat din Çanakkale au fost evacuate. ​Guvernatorul regiunii le-a cerut cetăţenilor să nu folosească Autostrada Çanakkale-İzmir decât în situaţii de urgenţă, ca urmare a acţiunilor întreprinse pentru stingerea incendiului şi a utilizării pompelor de apă şi a utilajelor de construcţii în acest scop. Este afectată şi circulaţia navală prin strâmtoarea Dardanele, potrivit autorităţilor turce”, potrivit comunicatului de presă.

​Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

​De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunilor diplomatice ale României: Ambasada la Ankara +905323181726, Consulatul General la Istanbul +905335420695 sau Consulatul General la Izmir +905304150077.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici