MAE, precizări după ce rezervarea în Olanda i-a fost anulată unui român din cauza cetăţeniei

MAE s-a autosesizat după informaţiile cu privire la situaţia unui cetăţean român a cărui rezervare la o unitate de cazare din localitatea Tilburg, Olanda, ar fi fost anulată pe motiv că unitatea de cazare nu ar mai primi cetăţeni români în baza unei înţelegeri cu primăria.

2524 afișări
Imaginea articolului MAE, precizări după ce rezervarea în Olanda i-a fost anulată unui român din cauza cetăţeniei

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt, de îndată ce informaţiile referitoare la caz au apărut în mass-media, cu privire la situaţia unui cetăţean român a cărui rezervare la o unitate de cazare din localitatea Tilburg, Regatul Ţărilor de Jos, ar fi fost anulată pe motiv că unitatea de cazare nu ar mai primi cetăţeni români, în baza unei înţelegeri cu municipalitatea din localitatea Tilburg”, se arată într-un comunicat al MAE.

În acest context, ministerul anunţă că Ambasada României la Haga a iniţiat demersuri oficiale, în regim de urgenţă, pe lângă primăria din Tilburg şi pe lângă unitatea de cazare care ar fi anulat
rezervarea cetăţeanului român, pentru a obţine informaţii suplimentare şi clarificări cu privire la situaţia semnalată.

MAE precizează că, potrivit informaţiilor pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tilburg le-a comunicat telefonic reprezentanţilor ambasadei, marţi, nu a existat niciodată un acord de refuzare a cazării pentru cetăţenii români şi că discriminarea nu este sub nicio formă tolerată în Tilburg.

„De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat cetăţeanul român în cauză, pentru a îl informa despre demersurile întreprinse în acest caz, pentru clarificarea situaţiei, respectiv pentru asigurarea respectării drepturilor sale. Persoana în cauză a precizat că a identificat alt loc de cazare, şi-a încheiat sejurul în Regatul Ţărilor de Jos şi a depus o sesizare la instituţia cu competenţe în combaterea discriminării, fără a adresa solicitări de asistenţă din partea misiunii diplomatice române”, se mai araîă în comunicat.

Conform acestuia, cazul este investigat de Primăria din Tilburg şi de Organizaţia pentru anti-discriminare. De asemenea, conform informaţiilor pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei Tilburg le-a transmis Ambasadei României la Haga, autorităţile competente din Tilburg nu au reuşit, până la acest moment, să îl contacteze pe proprietarul sau pe administratorul unităţii de cazare oferite spre
închiriere.

MAE informează că Ambasada de la Haga este pregătită să acorde asistenţă consulară cetăţeanului român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici