MAE recomandă turiştilor români să evite zonele periculoase, de Paşti

MAE atrage atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească în afara graniţelor cu ocazia Sărbătorilor de Paşti să verifice înainte de plecare condiţiile şi alertele de călătorie, să evite deplasarea în zone periculoase şi să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale.

20 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă turiştilor români să evite zonele periculoase, de Paşti

MAE recomandă turiştilor români să evite zonele periculoase, de Paşti (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care doresc să meargă în străinătate în această perioadă să verifice înainte de a pleca, indiferent de destinaţia aleasă, condiţiile şi alertele de călătorie postate pe site-ul ministerului, la rubrica "Sfaturi de călătorie".

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere pentru fiecare ţară în parte, MAE recomandă cetăţenilor interesaţi consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile ţării în care doresc să călătorească.

De asemenea, MAE recomandă "cu insistenţă" cetăţenilor români să verifice valabilitatea documentelor de călătorie şi, dacă este cazul, a vizei de intrare obţinute. Cartea de identitate - pentru statele UE - sau paşaportul trebuie să fie valabile cel puţin şase luni de la data prevăzută pentru intrare.

De asemenea, Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe toţi românii care doresc să plece în vacanţă în afara graniţelor să încheie o asigurare medicală şi de viaţă, dar şi o asigurare de călătorie valabilă pentru ţara în care urmează să se deplaseze.

MAE reaminteşte celor care intenţionează să călătorească cu autoturismul personal să se asigure că toate documentele necesare sunt valabile şi că deţinerea şi respectiv folosirea dispozitivelor antiradar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara de destinaţie şi nici în ţările de tranzit.

"Nu în ultimul rând, atragem atenţia cetăţenilor români să evite deplasarea în zone periculoase şi să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenţa legii penale a ţării respective", conchide comunicatul transmis duminică de MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici