MAE: Românii din Mumbai se află în siguranţă, la distanţă de locul incidentelor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Boiangiu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX că nu sunt români în locaţiile vizate de incidentele din Mumbai (fostul Bombay) el adăugând că românii din acest oraş sunt foarte puţini şi se află în siguranţă la distanţă de locul unde se petrec evenimentele.

33 afișări
Imaginea articolului MAE: Românii din Mumbai se află în siguranţă, la distanţă de locul incidentelor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Cosmin Boiangiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Din informaţiile deţinute în prezent, în urma contactelor cu autorităţile locale, nu sunt români în locaţiile vizate de incidente însă Consulatul general al României şi Ambasada urmăresc în permanenţă situaţia şi continuă să verifice dacă în zonă s-ar afla eventual vreun român", a spus Cosmin Boiangiu.

De asemenea, potrivit lui Boiangiu, românii despre care Ambasada şi Consulatul ştiu că s-ar afla în Mumbai sunt puţini şi se află la distanţă de locul unde se produc incidentele.

Potrivit lui Boiangiu, consulul economic al României din Mumbai, care este de altfel şeful Consulatului general românesc din acest oraş precum şi familia lui sunt în siguranţă, ei fiind însă mult mai aproape de locaţiile unde se produc incidentele.

MAE ia în calcul în prezent emiterea unui avertisment de călătorie pentru India şi recomandă tuturor cetăţenilor români aflaţi deja în Mumbai să contacteze fie Consulatul României fie Consulatul Franţei care a constituit o celulă de criză pentru cetăţenii Uniunii Europene.

O serie de trei explozii puternice au fost auzite joi în sudul oraşului Bombay, potrivit unui corespondent AFP, în timp ce presa locală a menţionat o acţiune în desfăşurare împotriva unor agresori înarmaţi care au luat ostatic un rabin.

Poliţia nu a oferit nici un fel de explicaţii imediat, dar potrivit presei locale, o explozie s-a produs la hotelul Taj Mahal, o alta la hotelul Oberoi/Trident şi o a treia la Nariman House, unde rabinul Gavriel Holtzberg a fost luat ostatic.

Forţele de securitate indiene au încercuit joi două hoteluri de lux din Mumbai (Bombay), Taj Mahal şi Oberi/Trident, unde mai mulţi cetăţeni străini erau ţinuţi ostatici de islamişti înarmaţi, autorii unei serii de atentate de mare amploare, soldate cu cel puţin 100 de morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici