MAE trebuie să disponibilizeze peste 500 de angajaţi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat într-un interviu acordat Deutsche-Welle că trebuie disponibilizate, la MAE, 573 de persoane, adăugând că acest lucru va determina şi închiderea de oficii consulare sau ambasade.

45 afișări
Imaginea articolului MAE trebuie să disponibilizeze peste 500 de angajaţi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Deocamdată trebuie să disponibilizăm 573 de persoane dintre posturile ocupate. Asta va duce şi la decizia de a închide anumite oficii consulare sau chiar ambasade", a spus Baconschi într-un interviu acordat Deutsche-Welle şi publicat, joi, în pagina electronică.

Ministrul a apreciat că astfel "raza (...) de acţiune internaţională se va scurta".

"Nu s-au luat încă aceste decizii, mă voi sfătui în această privinţă cu Preşedintele şi cu Premierul. Economia făcută prin închiderea unei ambasade este mai mică decât costul politic şi financiar al redeschiderii ei după 5 sau 10 ani. Impactul global pe bugetul mare al României al unei asemenea economii de la Ministerul de Externe este infim", a mai spus el.

Potrivit HG 100/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, postată pe site-ul Ministerului, numărul maxim de posturi în minister este de 2.499, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, din care 811 în centrala MAE, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici