MAI: Acţiunea de la Siret este pentru securizarea frontierelor

Acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului, iar în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control, informează, joi, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

105 afișări
Imaginea articolului MAI: Acţiunea de la Siret este pentru securizarea frontierelor

MAI: Acţiunea de la Siret este pentru securizarea frontierelor

Acţiunea de joi, desfăşurată de structurile specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, face parte din planul de măsuri dispus la nivelul MAI pentru eficientizarea acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie în rândul personalului, precizează, MAI într-un comunicat.

Ancheta a fost demarată în urmă cu mai mult timp, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.

"La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii formalităţilor de control la trecerea frontierei în PTF Siret, iar activităţile specifice se desfăşoară normal în acest moment, nefiind afectată securizarea frontierelor", precizează MAI.

Acţiunile punctuale pentru securizarea frontierelor sunt derulate în cadrul Strategiei naţionale de combatere a faptelor de corupţie.

Zeci de persoane - poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti - sunt vizate într-o anchetă derulată de DNA şi DGA privind activitatea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Cercetările sunt făcute pentru fapte de luare de mită şi trafic de ţigări.

O acţiune de mare amploare a fost desfăşurată, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Traficul rutier a fost blocat în zonă, în timpul acţiunii, ceea ce a dus ca maşinile să formeze o coadă de doi kilometri. În prezent, traficul rutier este deblocat.

Acţiunea a inclus şi mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele vameşilor şi presupuşilor traficanţi de ţigări, vizaţi în anchetă.

Locuitorii din Siret spun că niciodată nu au văzut atât de multe autovehicule cu numere de MAI şi inscripţionate cu "Direcţia Naţională Anticorupţie" oprite pe străzi din oraş la diferite locaţii unde se fac descinderi şi percheziţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici