MAI: Chestorul Doru Dumitrescu, trecut în rezervă la cerere de către Dan Nica

Ministerul Administraţiei şi Internelor afirmă că fostul adjunct al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP), chestorul Doru Dumitrescu, a fost trecut în rezervă la cerere, MAI reacţionând joi la declaraţiile acestuia conform cărora el ar fi fost îndepărtat în mod ilegal din minister.

656 afișări
Imaginea articolului MAI: Chestorul Doru Dumitrescu, trecut în rezervă la cerere de către Dan Nica

MAI: Chestorul Doru Dumitrescu, trecut în rezervă la cerere de către Dan Nica

"Chestorul de poliţie Doru Dumitrescu a fost trecut în rezervă la cerere, iar solicitarea i-a fost aprobată de domnul ministru Dan Nica în data de 1 octombrie 2009. Trecerea în rezervă s-a produs prin solicitarea chestorului de poliţie Doru Dumitrescu de trecere a contractului de închiriere a locuinţei de intervenţie de pe numele său pe numele fiicei sale «conform prevederilor articolului 29 din Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor 538/2008»", se arată în precizarea de joi a MAI.

Articolul menţionat de reprezentanţii ministerului prevede că titularul contractului de închiriere care şi-a încetat activitatea poate cere ca locuinţa pe care o ocupă să fie atribuită unui membru al familiei cu care locuieşte împreună, dacă acesta face parte din personalul ministerului.

"Prin urmare, făcând această solicitare domnul Dumitrescu şi-a afirmat dorinţa de încetare a activităţii", conchide MAI.

Fostul adjunct al DOSP a declarat, miercuri, pentru Cotidianul, că a fost, practic, dat afară din minister, această operaţiune desfăşurându-se în "mare secret" şi "într-un cerc foarte restrâns".

El a mai susţinut că au existat presiuni asupra sa de când Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, pentru că reprezentanţii ministerului ştiau că acesta nu face compromisuri în meserie. Presiunile ar fi fost legate de "disperarea" liderilor PDL de "controlare a votării" în favoarea preşedintelui Traian Băsescu.

Dumitrescu a mai spus că va ataca în contencios "decretul ilegal" al preşedintelui, semnat la 1 decembrie, prin care chestorul a fost trecut în rezervă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici