Mai mult de o mie de posturi dispar din învăţământul bucureştean

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în unităţile de învăţământ bucureştene trebuie reduse 1.109 posturi, şi nu 276, aşa cum apare în anexa OUG 114/2009, care este greşită şi va fi modificată în curând.

77 afișări
Imaginea articolului Mai mult de o mie de posturi dispar din învăţământul bucureştean

În unităţile de învăţământ din Capitală trebuie reduse 1.109 posturi (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Pornind de la această cifră, vom face estimări, simulări şi pentru a vedea dacă ne putem încadra în această cifră. În cazul în care nu se va putea, probabil ministerul va face modificarea actului normativ, dar până atunci Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împreună cu sindicatele, cu administraţiile locale, căutăm soluţii. Vom discuta şi în comisia de dialog social. Trebuie ca la 1 septembrie să avem situaţia clară", a spus Cristian Alexandrescu.

Potrivit OUG 114/2009, în Bucureşti, numărul total de posturi în învăţământul preuniversitar finanţate de la bugetul de stat în 2010 este de 24.641 pentru perioada 1 ianuarie - 31 august 2010 şi de 24.365 pentru perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2010.

Astfel, potrivit OUG, în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2010, în unităţile de învăţământ din Capitală ar trebui reduse 276 de posturi.

Inspectorul general şcolar al Capitalei a mai spus că aceste cifere sunt greşite.

"Toate cifrele trecute în Anexa OUG 114, de la judeţul Buzău inclusiv în jos, sunt greşite. Am primit o notă prin care ni s-au dat cifrele reale, care vor fi publicate, în curând, în Monitorul Oficial", a explicat Alexandrescu.

Consilierul ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a spus că eroarea din anexa OUG 114/2009 este una umană şi va fi remediată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici