Mai multe ONG-uri au protestat împotriva PUZ-urilor ilegale - VIDEO

Reprezentanţii Partidului România Mare protestează, miercuri, pe trotuarul din faţa Primăriei Capitalei, iar în paralel, reprezentanţii mai multor ONG-uri au recurs la o formă inedită de a-şi manifesta dezacordul faţă de ordinea de zi a şedinţei CGMB, purtând un sicriu, o cruce şi mai multe jerbe.

150 afișări
Imaginea articolului Mai multe ONG-uri au protestat împotriva PUZ-urilor ilegale - VIDEO

Primăria Capitalei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii PRM s-au adunat, miercuri dimineaţă, pentru a protesta faţă de ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care include 54 de PUZ-uri, majoritatea cu mari derogări de la normele urbanistice actuale.

Protestul a fost autorizat de municipalitate, aceştia scandând pe trotuarul din faţa primăriei Capitalei, "Jos mafia din primăria Capitalei", "Băsescu = Videanu = Oprescu", "Jos mafia imobiliară", "Ne-am săturat cât ne-aţi furat". Liderii grupului protestatar PRM sunt senatorul Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Pe de altă parte, tot înaintea începerii şedinţei CGMB, reprezentanţii societăţii civile, pentru că nu au reuşit să obţină aprobare pentru protest din partea municipalităţii, au organizat o formă inedită de a-şi exprima dezacordul faţă de proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului, purtând un sicriu în jurul Primăriei, însoţit de jerbe şi o cruce, pe care scria "Bucureşti".

La ora transmiterii ştirii, protestul ONG-urilor s-a finalizat, cini reprezentanţi ai acestora fiind lăsaţi să intre în incinta Primăriei, unde se desfăşoară şedinţa CGMB.

Reprezentanţii PRM continuă protestul, liderii lor urmând a participa şi ei la şedinţa CGMB.

Reprezentanţii mai multor ONG au arătat, marţi, că, prin aprobarea celor 54 de PUZ-uri aflate pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CGMB nu vor fi construite peste 11.000 de locuri de parcare aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Video Stirileprotv.ro

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri a CGMB sunt 54 de PUZ. Dintre acestea, 29 sunt aceleaşi cu cele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, iar 25 sunt nou înscrise.

Reprezentanţii societăţii civile arătau, luni, că, din cele 25 de PUZ nou înscrise pe ordinea de zi, majoritatea propun derogări de la normele actuale de urbanism, o parte dintre acestea neavând toate documentele cerute de lege.

Consilierii municipali ai grupurilor PNL şi PSD au părăsit, vineri, şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), înaintea votării proiectelor privind aprobarea unor PUZ, printre care şi proiectul omului de afaceri Costică Constanda, fapt ce a dus la suspendarea şedinţei din lipsă de cvorum.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea unor PUZ-uri au fost supuse de mai multe ori dezbaterii şi aprobării consilierilor municipali, însă acestea au fost respinse.

Având în vedere că din luna septembrie legislaţia privind aprobarea acestor documentaţii de urbanism se va schimba, majoritatea proiectelor care conţin derogări de la normele actuale privind urbanismul ar putea să nu mai fie aprobate. Astfel, de la 30 septembrie intră în vigoare noile modificări, conform cărora nu vor mai fi permise decât derogări cu maxim 20 la sută de la coeficientul de utilizare al terenului (CUT). Singura modalitate legală prin care planurile urbanistice zonale vor putea fi aprobate, rămâne organizarea unei şedinţe extraordinare a CGMB până în data de 30 septembrie, pe ordinea de zi urmând să fie trecute proiectele pentru aprobarea PUZ-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici