Mai multe persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine. Autorităţile vor să depună plângere penală

Autorităţile din Buzău vor depune o plângere penală după ce două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane (PPA) în două localităţi din judeţ, în care au fost înregistrate cele mai multe focare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

803 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine. Autorităţile vor să depună plângere penală

Mai multe persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine. Autorităţile vor să depună plângere penală

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autorităţile vor depune plângere penală după ce, în urma anchetelor făcute, a reieşit că două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane în două localităţi din judeţ.

„Autorităţile vor depune plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale şi răspândirea bolilor, după ce două persoane sunt bănuite că prin acţiunea lor au condus la răspândirea virusului în Padina şi Căldărăşti, unde au fost înregistrate şi cele mai multe focare, mai mult de jumătate din totalul celor la nivel de judeţ”, a declarat Cozma.

Potrivit acestuia, în Buzău sunt active 64 de focare de pe PPA la porci domestici şi alte 22 sunt înregistrate la mistreţi.

Potrivit unor surse locale, cele două persoane sunt bănuite că au intrat cu bună ştiinţă în gospodării necontaminate după ce trecuseră prin zone în care virusul era activ, fără să ia măsuri de dezinfecţie.

În primăvara acestui an, autorităţile din Buzău au mai depus o altă plângere penală, suspectând atunci că în localităţile Vadu Păşii şi Săgeata boala a fost răspândită de samsari şi de un tehnician veterinar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici