Mai multe persoane rănite după ce două autobuze RATB care mergeau spre mănăstiri s-au ciocnit

Mai multe persoane aflate în două autobuze care mergeau pe trasee turistice, la mănăstirile din jurul Capitalei, au fost rănite, una fiind dusă la spital, după ce maşinile s-au ciocnit, duminică dimineaţă, a declarat directorul RATB, Adrian Criţ.

87 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane rănite după ce două autobuze RATB care mergeau spre mănăstiri s-au ciocnit

Mai multe persoane rănite după ce două autobuze RATB care mergeau spre mănăstiri s-au ciocnit (Andrei Moise/Mediafax Foto)

"A fost un incident regretabil. Şoferul autobuzului din faţă a frânat brusc, iar cel din spate nu a mai avut timp să frâneze şi a intrat în prima maşină. Vă daţi seama, s-au lovit de scaune, nu s-au aşteptat la o frână bruscă. O persoană a fost dusă la spital. Un reprezentant RATB este cu aceasta la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi pasageri au fost loviţi uşor", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Criţ

El a precizat că autobuzul aflat în faţă şi-a continuat cursa aşa cum era programată, iar după ce a revenit în Capitală şi au coborât pasagerii, a ieşit din traseu. Al doilea autobuz a fost înlocuit, iar pasagerii şi-au continuat călătoria aşa cum a fost stabilit.

"Nu vom renunţa la excursiile la mănăstiri, pentru că sunt tot mai multe cereri. Nu ştiu cât de grav a fost afectată maşina. Vom vedea la evaluare. A fost un incident, îl regretăm", a adăugat Adrian Criţ.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti au lansat, în 1 august, nouă linii pilot către mănăstiri şi obiective turistice din apropierea Bucureştiului, inclusiv către Parcul Natural Comana. Cele nouă autobuze au puncte de plecare la Piaţa Presei Libere, Piaţa Sfânta Vineri şi la terminalul Ghencea.

Fiecare traseu cuprinde unul, două sau trei obiective, dintre mănăstirile Căldăruşani, Balmuci, Cernica, Pasărea, Ciorogârla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" şi Biserica "Sf. Ilie" din Călugăreni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubeşti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Brăniştari şi Parcul Natural Comana. Aceste curse circulă sâmbăta şi duminica, precum şi cu ocazia sărbătorilor religioase, iar un bilet dus-întors costă 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici