Mai multe străzi din Bucureşti, blocate între 24 şi 28 octombrie

Mai multe artere din Capitală vor fi blocate, în perioada 24 - 28 octombrie, în contextul manifestărilor religioase din aceste zile şi a numărului mare de pelerini sosiţi în Bucureşti pentru sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou şi pentru a se închina la cinci racle cu moaşte ale sfinţilor.

94 afișări
Imaginea articolului Mai multe străzi din Bucureşti, blocate între 24 şi 28 octombrie

Mai multe străzi din Bucureşti, blocate între 24 şi 28 octombrie (Imagine: Răăzvan Chiriţă/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, sâmbătă, între orele 10.00 şi 12.00, vor fi blocate străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă şi cele din zona Dealului Mitropoliei.

În acelaşi interval orar, va mai fi blocată strada Sfinţii Apostoli, unde se află Biserica Domniţa Bălaşa, de unde vor fi aduse moaştele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare.

Potrivit lui Ciocan, străzile din zona Dealului Mitropoliei vor fi blocate timp de cinci zile, pe teren urmând să fie prezenţi 150 de poliţişti, în sectoarele 3, 4 şi 5.

De asemenea, poliţişti de la Rutieră vor asigura blocarea şi deblocarea traficului, precum şi fluidizarea acestuia. Alte echipaje vor fi de la Ordine Publică, lor alăturându-li-se şi echipaje de poliţişti de flagrant delict care vor încerca să prevină furturile din buzunare sau din genţi, precum şi săvârşirea altor infracţiuni.

Pelerinii se vor putea închina la hramul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, Cuviosul Dimitrie cel Nou, în perioada 24-29 octombrie, la cinci racle în care se află moaşte ale sfinţilor, două fiind aduse din Grecia şi de la Viena, restul din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX, că vorbim despre "o mare sărbătoare organizată în Capitală" cu ocazia hramului, denumită şi "sărbătoarea sfiniţilor" în care pelerinii se vor putea închina moaştelor a şase sfinţi.

Este vorba despre o parte din moaştele Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi aduse de la Atena de către o delegaţie a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, condusă de Înalt Preasfinţitul Mitropolit Ierotheos de Limnos. De asemenea, vor fi aşezate spre închinare o parte din moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, oferite în dar pentru această sărbătoare de către Arhiepiscopia de Viena, Austria, şi o parte din moaştele Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, moaşte care se află în prezent la Biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti.

Totodată vor fi scoase în baldachinul din curtea Patriarhiei moaştele sfinţilor Dimitrie cel Nou şi ale sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, raclele sfiniţilor aflânduse în incinta Catedralei Patriarhale.

Astfel, credincioşii pelerini vor primi o deosebită binecuvântare prin închinarea la moaştele celor trei Sfinţi Capadocieni, în acest an comemorativ-omagial al Sfinţilor Capadocieni, a mai spus părintele Constantin Stoica.

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare se vor întoarce la Atena, în 29 octombrie, iar moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz şi ale Sfântului Grigorie de Nyssa rămân definitiv în Bucureşti, a adăugat purtătorul de cuvât al Patriarhiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici