Mai mulţi jurnalişti din Argeş au obţinut ilegal permise

Fostul comisar-şef Vasile Voinea de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş a declarat, la Curtea de Apel Târgu Mureş, că mai mulţi jurnalişti din Argeş ar fi obţinut fraudulos permise, nominalizând câţiva, la audierile de joi seară.

50 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi jurnalişti din Argeş au obţinut ilegal permise

Mai mulţi jurnalişti din Argeş au obţinut ilegal permise (Imagine: Mediafax Foto)

Voinea a spus în faţa magistraţilor că cel puţin cinci sau şase jurnalişti s-au numărat printre beneficiarii permiselor obţinute fraudulos, el făcând şi câteva nominalizări.

Vasile Voinea a declarat, vineri, că au făcut intervenţii la nivelul Serviciului o serie de persoane din presa argeşeană, unele obţinându-şi fraudulos permisul de conducere, iar apoi a fost surprins să constate că acestea au atacat, prin articolele publicate, SPCRPCIV Argeş.

Totodată, Voinea a mai spus, în legătură cu magistraţi din Argeş care ar fi beneficiari de permise obţinute fraudulos, că nu poate preciza nume ale acestora.

Vineri, la Curtea de Apel are loc o nouă şedinţă în cazul permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş, până la ora transmiterii acestei ştiri fiind audiat Constatin Tinca, directorul unei şcoli de şoferi din Argeş.

Fostul comisar-şef Vasile Voinea de la Serviciul de Permise Auto Argeş a declarat, joi, la Curtea de Apel Târgu Mureş, unde a avut loc un nou termen în procesul permiselor, că şeful Serviciului, comisarul-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, le spunea, din 2006, subordonaţilor că au "obligaţii" să ajute anumite persoane.

"La începutul lui 2006, şeful Serviciului, domnul Vlăsceanu, a început să ne spună, datorită intervenţiilor care se făceau, «Fraţilor, avem obligaţii». Obligaţiile se refereau, spre exemplu, la fata sau soţia unei notabilităţi", a declarat Voinea în faţa magistraţilor Curţii de Apel Târgu Mureş.

Voinea a spus că s-au făcut intervenţii de către persoane din toate mediile cu influenţă din Argeş: Prefectură, Finanţe, Gardă Financiară, Vamă, Direcţie Sanitară, Poliţie, DGA, directori de bănci, de societăţi comerciale, arhitecţi, profesori universitari, judecători, procurori, avocaţi, notari şi chiar jurnalişti, pentru ei, rude sau prieteni.

"Toate intervenţiile se făceau prin şef serviciu, şef birou. Îmi amintesc un caz în care Vlăsceanu a venit cu persoana şi dosarul şi a zis: «Să o servim pe doamna». Doamna era medic sau profesor, nu mai ştiu exact, şi intervenise pentru copil", a susţinut Voinea.

Acesta a adăugat că persoanele care veniseră cu intervenţii erau ajutate, în sală, de unii angajaţi ai Serviciului, verbal sau prin indicarea cu pixul, iar, la un moment dat, spre sfârşitul anului 2007, a descoperit trei-patru chestionare care erau marcate în dreptul răspunsurilor corecte.

Voinea a povestit, în faţa instanţei, că din 2007, în Argeş a fost un val de "migraţie" a unor persoane din alte judeţe, care au fost acceptate la examenele pentru obţinerea permisului auto deşi aveau doar viză de flotant în judeţul Argeş, şi nu domiciliul stabil, aşa cum prevede legea.

Nivelul intervenţiilor devenise atât de mare, încât notabilităţile "ziceau că le sunt rude şi nu le ştiau decât numele mic", a afirmat el.

Voinea a susţinut că la început a opus rezistenţă unor astfel de practici, certându-se des cu şeful Serviciului, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, dar că până la urmă s-a lăsat "dus de val".

"Am mers pe raţionamentul că dacă vin intervenţii de sus ajutându-i pe unii piloşi, de ce să nu îmi ajut şi eu nişte prieteni pentru a mi se deschide şi mie câte o uşă", a declarat Voinea, care a ţinut să sublinieze că nu s-au primit foloase materiale, în schimbul ajutorului dat în obţinerea permisului auto.

Comisarul Mihai Crăciun, şeful Biroului de Examinări din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, a spus, joi, la audierile de la Curtea de Apel Târgu Mureş, că la nivelul serviciului se făceau zilnic liste cu protejaţii pentru permise.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 28 de persoane, din care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici