Mai mulţi minori şi tineri din închisori româneşti participă la un concurs internaţional de muzică - VIDEO

Mai mulţi copii şi tineri închişi în câteva penitenciare din România s-au înscris la un concurs internaţional online de videoclipuri muzicale alături de copii şi tineri din peste 50 de ţări, informează, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

115 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi minori şi tineri din închisori româneşti participă la un concurs internaţional de muzică - VIDEO

Mai mulţi minori şi tineri din închisori româneşti participă la un concurs internaţional de muzică - VIDEO

Cei 13 deţinuţi minori sau tineri cu vârsta de până în 30 de ani care s-au înscris la concurs sunt închişi în penitenciarele din Craiova, Bacău, Tichileşti şi la Centrul de Reeducare Târgu Ocna.

Concursul, denumit Rio+20 Global Youth Music Contest, presupune realizarea unui videoclip muzical şi se adresează tinerilor până în 30 de ani.

"Pentru că această competiţie oferă tinerilor oportunitatea de a-şi exprima gândurile şi speranţele în ceea ce priveşte viitorul planetei, cu ajutorul muzicii ca mijloc de exprimare universal, unităţile penitenciare şi în special cele care sunt profilate pe custodierea minorilor şi tinerilor au fost încurajate să participe la aceasta", se arată în comunicatul ANP.

Videoclipurile produse de cei 13 deţinuţi români au fost postate pe site-ul oficial al concursului, http://www.global-rockstar.net.

Cei de la Craiova au făcut videoclipul denumit "Reabilitare", cei de la Bacău videoclipul "The universal declaration", cei de la Tichileşti piesa şi videoclipul "Să fie pace în lume", iar cei de la Târgu Ocna videoclipul "Last Childhood".

Melodiile câştigătoare vor fi prezentate live în cadrul Conferinţei ONU pentru Dezvoltare Durabilă din iunie 2012 ce va avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici