Mai mulţi oameni de afaceri vor fi expropriaţi pentru construirea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti

Mai mulţi oameni de afaceri, printre care George Prelea şi Robert Negoiţă, dar şi fiica lui Dumitru Bucşaru şi primarul din Ştefăneştii de Jos vor fi despăgubiţi de stat pentru exproprierea unor terenuri pe care va fi construit tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti.

200 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi oameni de afaceri vor fi expropriaţi pentru construirea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti

Mai mulţi oameni de afaceri vor fi expropriaţi pentru construirea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti

Procedurile de expropriere vor fi realizate în baza unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor, privind construcţia tronsonului de autostradă Bucureşti- Ploieşti, pe teritoriul comunelor Dascălu, Ştefăneştii de Jos, Nuci şi al oraşului Voluntari, din judeţul Ilfov.

Din bugetul ministerului Transporturilor vor fi alocate fonduri totale de 7,14 milioane de lei către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru despăgubirea unor persoane fizice şi firme pentru 139 de terenuri care însumează 176.077 de metri pătraţi.

Printre persoanele care vor fi expropriate se află Magdalena Ramona Bucşaru, fiica lui Dumitru Bucşaru, patronul firmei Art Construcţii '92, care în anul 2005 a cerut sprijin preşedintelui Traian Băsescu pentru a recupera creanţe de 11 milioane de lei de la compania de transport feroviar CFR SA.

Potrivit documentului, Ramona Bucşaru urmează să fie despăgubită pentru un teren cu o suprafaţă de 396 de metri pătraţi dintr-un total de 8.800 metri pătraţi pe care îi deţine în comuna Dascălu.

Tot în comuna Dascălu are terenuri care urmează să fie preluate de stat şi George Prelea, preşedintele companiei de dezvoltare imobiliară South Pacific Group, care a anunţat amenajarea unui circuit automobilistic la Snagov.

Prelea figurează pe listă alături de mai mulţi membri ai familiei, printre care Richard, Paulette şi April Marie. Aceştia deţin două terenuri cu o suprafaţă totală de peste 70.000 mp, din care 1.605 mp vor fi expropriaţi.

Totodată, firma Dascălu Development, al cărui administrator este George Prelea, este proprietara unui teren de aproximativ 2,5 hectare, suprafaţă din care 409 mp vor fi preluaţi de stat.

Un alt om de afaceri care va fi despăgubit pentru terenul cedat este Robert Negoiţă, patronului grupului Pro Confort, care deţine patru terenuri în oraşul Voluntari, în suprafaţă totală de 75.065 metri pătraţi. Negoiţă urmează să renunţe la un teren de 10.132 mp.

Conform proiectului de act normativ, primarul localităţii Ştefăneştii de Jos, Rababoc Anghel, va fi despăgubit pentru un teren cu o suprafaţă de 3.261 mp, situat în oraşul Voluntari, dintr-un total de aproximativ două hectare.

Lucrările pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost începute în anul 2006 şi aveau ca termen de finalizare 2009-2010. Tronsonul Bucureşti-Ploieşti face parte din autostrada Bucureşti-Braşov, care urmează să facă legătura cu nord-vestul ţării, prin autostrada Braşov-Borş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici