MAI: Structura organizatorică a Grupului "Acvila" nu se modifică

Structura organizatorică a Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" nu se modifică, luptătorii trupelor speciale beneficiind în continuare de aceeaşi logistică şi de bugetul alocat pe acest an, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Tache.

392 afișări
Imaginea articolului MAI: Structura organizatorică a Grupului "Acvila" nu se modifică

MAI: Structura organizatorică a Grupului "Acvila" nu se modifică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Tache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ministrul Dan Nica a avut o întâlnire cu şeful Jandarmeriei Române, generalul Costică Silion, şi cu şeful Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila", comisarul Mihai Valeriu, cu care a discutat despre trecerea trupelor speciale la Jandarmerie.

În urma acestor discuţii s-a stabilit ca Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" să funcţioneze în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş", fără însă ca structura oganizatorică sau atribuţiile să se modifice.

Tache a menţionat că inclusiv bugetul alocat pe acest an şi logistica de care beneficiază grupul "Acvila", cu tehnică şi echipamente foarte performante, vor rămâne aceleaşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, luptătorii trupelor speciale vor avea parte de aceeaşi pregătire, la acelaşi nivel, care să le asigure eficienţa misiunilor, fără ca numărul detaşamentelor sau a oamenilor care fac parte din această structură să se reducă.

În schimb, controlul şi evaluarea activităţii acestei unităţi vor fi efectuate de conducerea Jandarmeriei Române.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodorescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că activitatea grupului "Acvila" va fi eficientizată, cei o sută de luptători din trupele speciale urmând să participe la misiuni similare celor desfăşurate până în prezent, dar şi la misiuni specifice Jandarmeriei.

Teodorescu a precizat că luptătorii trupelor speciale vor participa la acelaşi gen de acţiuni ca şi cele la care au participat până acum, dar şi la misiuni specifice activităţii Jandarmeriei Române.

Purtătorul de cuvânt a subliniat faptul că cei o sută de luptători din "Acvila" se vor putea pregăti în aceleaşi condiţii ca şi până acum, Jandarmeria Română având cele mai performante centre de pregătire, dezvoltate cu Jandarmeria Naţională Franceză.

După publicarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care prevede reorganizarea Ministerui Administraţie şi Internelor - printre măsuri fiind trecerea Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" la Inspectoratului Jandarmeriei Române - angajaţii GSPI "Acvila" au postat pe forumul lor de discuţii o serie de reacţii faţă de mutarea structurii în subordinea şi controlul Jandarmeriei Române, mulţi dintre angajaţi susţinând că "Acvila a murit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici