Maior: Aş vrea să fiu eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate despre candidaturi

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, miercuri, la bilanţul instituţiei, că doreşte să fie eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate privind unele candidaturi, precizând că are treabă de făcut ca director al SRI.

62 afișări
Imaginea articolului Maior: Aş vrea să fiu eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate despre candidaturi

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Aş vrea, dacă se poate, să fiu eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate în legătură cu diverse candidaturi. Avem, slavă Domnului, destulă treabă de făcut pentru a asigura securitatea naţională a României, în această calitate de director al acestei prestigioase instituţii", a spus Maior.

Directorul SRI a arătat că valorile fundamentale cu care operează instituţia pe care o conduce sunt independenţa, neutralitatea şi profesionalismul, acestea aplicându-se şi directorului Serviciului.

Maior a precizat că, fiind ultimul bilanţ la care participă preşedintele Traian Băsescu, doreşte să îi mulţumească pentru aceşti ani de colaborare şi pentru sprijinul acordat, pe de o parte în modernizarea acestei instituţii, cu un trecut atât de complicat, şi a menţionat că "cei 24 de ani de la înfiinţare au evidenţiat şi lucruri bune şi mai puţin bune".

El a declarat că SRI a evoluat şi reprezintă o instituţie credibilă, şi din punctul de vedere al populaţiei, şi capabilă să ofere, în securitate, informaţie pentru decidenţi şi cetăţenii acestei ţări.

"Aş vrea ca şi viitorul preşedinte al României, cine o fi el sau ea, să înţeleagă aceste valori pe care se aşază Serviciul şi să înţeleagă că va fi în interesul său să beneficieze de această instituţie, în sensul în care cunoaşterea strategică, informativă adusă de ea, îl va ajuta să ia decizii mai bune într-un timp care se arată extrem de complicat şi nişte vremuri care se arată extrem de complicate pentru evoluţia României, în context regional, internaţional şi, evident, intern", a mai spus George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici