Maistru de vânătoare, agresat în Neamţ. A fost urmărit şi ameninţat cu arma

Un nou incident în care un angajat al Romsilva este agresat a avut loc în judeţul Neamţ, după ce, în urmă cu câteva zile, un pădurar din Iaşi a fost găsit mort. De această dată, un maistru de vânătoare a fost agresat de mai multe persoane, care i-au luat arma şi l-au ameninţat cu ea.

351 afișări
Imaginea articolului Maistru de vânătoare, agresat în Neamţ. A fost urmărit şi ameninţat cu arma

Maistru de vânătoare, agresat în Neamţ. A fost urmărit şi ameninţat cu arma

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, maistrul de vânătoare de la Ocolul Silvic Borca din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ a fost victima unei agresiuni produse duminică pe raza Fondului cinegetic 23 Sabasa.

„Maistrul de vânătoare a fost oprit seara, în jurul orei 20.00, pe un drum forestier, de către un grup de peste zece persoane, în urma agresiunii fizice fiindu-i furată arma de serviciu. Unul dintre agresori a îndreptat arma spre angajatul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, ameninţându-l cu moartea”, se arată într-un comunicat la regiei.

Angajatul Romsilva a fost urmărit de grupul de agresori, dar s-a refugiat într-o altă pădure şi a apelat la 112.

Ulterior, arma de serviciu a maistrului de vânătoare, o carabină, a fost predată la Postul de Poliţie al oraşului Frasin, în judeţul Suceava.

Agresiunea survine la câteva zile după ce un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Paşcani a fost găsit mort. Poliţiştii au trei suspecţi în acest caz.

„Este al doilea caz de agresiune asupra unui angajat al Romsilva în doar câteva zile. Îi vom oferi colegului nostru tot sprijinul şi îi dorim să se recupereze cât mai repede. Săptămâna trecută am pierdut un coleg de la Direcţia Silvică Iaşi, care a fost ucis în timp ce asigura paza pădurii. Vă asigur că în aceste momente dificile, tot corpul silvic este unit şi vom asigura integritatea fondului forestier cu acelaşi profesionalism”, a declarat directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

În ultimii cinci ani şi jumătate, la nivelul Romsilva s-au înregistrat 178 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic.

Taguri:
pădurar,
agresat,
arma

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici