Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice

Guvernul va amâna aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor până la sfârşitul lui 2009, pentru că, până atunci, ar trebui elaborată legea de salarizare unică în sistemul bugetar, act normativ care ar anula Legea 221/2008, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

101 afișări
Imaginea articolului Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice

Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice

Ideea care stă la baza deciziei iniţiale de miercuri a Guvernului de a amâna aplicarea Legii 221/2008, de majorare a salariilor în educaţie în medie cu 35 la sută, este, de fapt, tergiversarea aplicării acestui act normativ până la intrarea în vigoare a noii legi unice de salarizare, respectiv începutul lui 2010, potrivit surselor citate.

Legea unică de salarizare va avea o bază şi anumite grile valabile pentru toţi bugetarii, astfel că nu se va mai putea aplica majorarea de aproximativ 35 la sută, iar angajaţii din învăţământ vor beneficia de o majorare mai mică decât cea prevăzută de Legea 221/2008, au precizat pentru MEDIAFAX, sursele oficiale.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul a luat în calcul, miercuri seara, amânarea până la 31 decembrie a aplicării primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, de o treime din creşterea procentuală decisă de fostul Cabinet, interval în care se estimează că va fi aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.

Guvernul a decis, ulterior, să revină asupra deciziei de amânare până în decembrie a intrării în vigoare a primei etape de majorare a salariilor în învăţământ, de o treime din creşterea procentuală decisă de fostul Cabinet, hotărând, în final, să amâne termenul cu o lună, până în mai, pentru a discuta cu sindicatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici