Majoritatea românilor sunt pentru legalizarea prostituţiei

Mai mult de jumătate dintre români, 53 la sută, se declară pentru legalizarea prostituţiei, în timp ce un procent chiar mai mare sunt împotriva legalizării consumului de droguri uşoare, relevă un studiu al eResearch Corp, dat publicităţii luni.

118 afișări
Imaginea articolului Majoritatea românilor sunt pentru legalizarea prostituţiei

Majoritatea românilor sunt pentru legalizarea prostituţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

eResearch Corp a realizat, în perioada 24-25 septembrie, o cercetare de tip cantitativ care şi-a propus să determine modul în care persoanele cu vârste între 18 şi 64 de ani din mediul urban percep propunerile de dezincriminare a consumului de droguri şi de legalizare a prostituţiei.

Conform rezultatelor sondajului, 58,5 la sută din repondenţi îşi exprimă dezacordul faţă de propunerea de legalizare a consumului de droguri uşoare.

Cei care totuşi susţin o asemenea iniţiativă legislativă, adică 34 la sută dintre români, sunt, în proporţie de 62 la sută, bărbaţi, sau "persoane din generaţia post-decembristă", cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani - 47 la sută.

"Iniţiativa privind consumul de droguri uşoare aruncă o umbră asupra imaginii oamenilor politici care o susţin, conform părerilor a 53 la sută dintre persoanele intervievate", scriu autorii studiului.

În ceea ce priveşte legalizarea prostituţiei, această propunere se bucură de o atitudine mai permisivă, 56 la sută dintre repondenţi fiind pentru.

"Această atitudine poate fi explicată prin perceperea prostituţiei ca «un rău necesar»", scriu autorii sondajului.

Conform datelor statistice, cei care tind să fie de acord cu iniţiativa legislativă ce priveşte prostituţia sunt mai degrabă bărbaţi - 57 la sută - cu vârste cuprinse în intervalul 18-44 de ani - 64 la sută - căsătoriţi - 54 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici