Mamă cercetată penal după ce nu şi-a mai trimis copilul la şcoală

O mamă din Filiaşi, judeţul Dolj, este cercetată penal după ce nu şi-a mai trimis copilul de 13 ani la şcoală, considerând că este inutil deoarece rămăsese repetent de două ori. Băiatul este în clasa a cincea, iar după ancheta poliţiştilor s-a reîntors în bancă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1622 afișări
Imaginea articolului Mamă cercetată penal după ce nu şi-a mai trimis copilul la şcoală

Mamă cercetată penal după ce nu şi-a mai trimis copilul la şcoală. Acesta rămăsese repetent

Reprezentanţii Poliţiei Dolj au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că acest caz a fost descoperit în urma activităţilor preventive derulate de poliţişti la începutul anului şcolar, în unităţile de învăţământ.

”Printre alte cazuri s-a constatat şi că un copil de 13 ani, care rămăsese repetent de două ori, nu a mai fost trimis la şcoală, deoarece mama lui considera că nu este necesar probabil din cauză că a crezut că nu face faţă. Aceasta a fost decizia ei. Colegii au deschis dosar penal şi se fac cercetări în cazul dosarului”, potrivit Poliţiei Dolj.

Elevul este înscris la Şcoala generală din Filiaşi, fiind primul an în care a lipsit din luna septembrie. Anii trecuţi a mai avut absenţe, însă nu au existat situaţii în care să nu se prezinte deloc.

După ancheta poliţiştilor mama a decis să-l ducă din nou la şcoală, însă poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de împiedicare a accesului la învăţământul general obligatoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici