Mama fetiţei agresate la Iaşi în 2016 spune că fiica ei l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher

Mama fetiţei agresate la Iaşi în 2016 spune că fiica ei l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher. Fetiţa a fost chemată joi la Poliţie, după ce cazul ei a apărut în presă.

3214 afișări
Imaginea articolului Mama fetiţei agresate la Iaşi în 2016 spune că fiica ei l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher

Mama fetiţei agresate la Iaşi în 2016: Fata l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher

Mama fetiţei agresate la Iaşi în 2016 a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că joi a fost la Protecţia Copilului şi la Poliţie cu fata.

„Cu un psiholog de faţă şi cu mine i-au arătat mai multe poze", a declarat femeia.

Întrebată dacă l-a recunoscut şi l-a identificat pe olandezul Johannes Visscher, mama fetei a spus că da.

Surse din DGASPC Iaşi au confirmat, pentru MEDIAFAX, informaţia.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iaşi în care o fetiţă ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptaşul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmboviţa. La acel moment, fetiţa avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiţei din Iaşi, care pare a fi olandezul din cazul Dâmboviţa, au fost transmise în spaţiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populaţiei în identificarea bărbatului, deşi dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

După ce a apăsut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetiţa din Dâmboviţa a agresat sexual, în 2016, o altă fetiţă, la Iaşi, conducerea Poliţiei Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

Pe de altă parte, Parchetul General a informat că probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei aparţin olandezului.

„Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Şuţii privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la faţa locului aparţin persoanei de cetăţenie olandeză suspectată de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală şi omor calificat”, informează Parchetul General.

Totodată, prin intermediul INTERPOL (organizaţia internaţională de cooperare poliţienească) a fost confirmat decesul bărbatului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a olandezului.

IGPR a precizat oficial, luni, că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest. Johannes Visscher a ajuns în România miercuri şi a plecat sâmbătă, el petrecând în ţara noastră 3 zile.

Procurorii încearcă să afle dacă bărbatul a agresat sexual o fetiţa din Iaşi, în anul 2016.

Taguri:
fetiţa,
olandez,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici