Mamă şi fiică, decedate în fântâna casei din judeţul Sibiu. Tatăl, principalul suspect de crimă/ Bărbatul se află sub pază, la spital

Poliţiştii şi procurorii din Sibiu au deschis o anchetă după ce o femeie de 36 de ani şi fiica ei de 14 ani au fost găsite fără suflare, duminică, în fântâna gospodăriei lor, din satul Şura Mare, Sibiu, în vreme ce tatăl copilei a fost găsit inconştient, în urma unei tentative de sinucidere.

6820 afișări
Imaginea articolului Mamă şi fiică, decedate în fântâna casei din judeţul Sibiu. Tatăl, principalul suspect de crimă/ Bărbatul se află sub pază, la spital

Mamă şi fiică, decedate în fântâna casei. Tatăl, principalul suspect de crimă (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

UPDATE 15:09 Procurorii din Sibiu fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat în cazul uciderii unei femei de 36 de ani şi a fiicei acesteia, bănuitul de aceaste crime fiind tatăl, care a lăsat un bilet pentru fiul său, în care recunoaşte fapta, informează corespondentul MEDIAFAX.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că se fac cercetări la infracţiunea de omor calificat, principalul suspect fiind soţul femeii, respectiv tatăl fetei, care a lăsat şi un bilet pentru fiul său înainte de a se hotărî să îşi ia viaţa.

„Ne-am sesizat din oficiu ca urmare a unui apel de la IPJ Sibiu că în fântâna din curtea unei case din localitatea Şura Mare au fost descoperite doua femei decedate, respectiv mama şi fiica. Ne-am sesizat pentru infracţiunea de omor calificat, urmând să fie efectuate cercetări cu privire la această faptă. Principalul suspect este tatal fetei şi soţul mamei, el a încercat să se sinucidă. Este internat la Spitalul Judeţean Sibiu. Când îşi va reveni din coma urmează să vedem în ce măsură ne poate da o declaraţie”, a declarat, luni, prim-procurorul Ion Veştemean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Veştemeasn a precizat că deocamdată nu se poate spune dacă decesul a survenit ca urmare a înecului în fântână sau din cauza leziunilor constatate de anchetatori la prima verificare.

„La prima vedere au fost urme de violenţă pe corpul mamei, dar aşteptăm ca medicii legişti să ne spună dacă aceste leziuni au determinat decesul sau au fost simple acte violente”, a mai spus Veştemean.

Procurorul a mai spus că bărbatul care a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat la timp de fiul său, i-a lăsat acestuia din urmă un bilet, în care, indirect, îşi explică gestul şi recunoaşte crima.

„El (n.red. şoţul femeii) este primul vizat, în condiţiile în care a lăsat şi un bilet în care îi spunea fiului că de acum el va fi capul familiei iar indirect ne duce la concluzia că el a săvârşit fapta. Spunea că el ar fi fost cel atacat de mamă şi fiică şi că pe acest fond a trebuit să se apere”, a mai spus Ion Veştemean.

UPDATE 12:40 Bărbatul din judeţul Sibiu, bănuit că şi-a ucis soţia şi fiica de Crăciun, apoi a încercat să se sinucidă, se află internat în comă indusă, la Terapie Intensivă, sub pază, în vreme ce fiul acestuia este audiat de procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, bărbatul de 43 de ani, găsit inconştient după tentativa de suicid, este internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie-Terapie Intensivă a SCJU Sibiu, fiind intubat şi sedat.

„Sibianul de 43 de ani din Şura Mare găsit inconştient după tentativa de suicid se află în momentul de faţă internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie-Terapie Intensivă a SCJU Sibiu. Este intubat şi sedat (comă indusă). În cursul zilei de luni, pacientul va fi reevaluat din punct de vedere neurologic, se va încerca scoaterea sa din starea de sedare şi, în funcţie de rezultatul reevaluării, se va decide ce tip de supraveghere şi tratament trebuie adoptat în continuare. Bărbatul se află sub pază”, a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că o femeie de 36 de ani şi fiica ei de 14 ani au fost găsite fără viaţă în fântână, existând suspiciuni de crimă în acest caz, principalul suspect fiind soţul femeii care a încercat să se sinucidă în şura casei.

La ora transmiterii acestei ştiri, fiul bărbatului, cel care l-a găsit pe bărbat şi a sunat la 112, este audiat de procurori şi poliţişti, care încearcă să afle ce s-a întâmplat în ziua de Crăciun şi ce ştie băiatul, în vârstă de 18 ani, despre tragedie.

Totodată, vecinii familiei unde a avut loc tragedia în ziua de Crăciun spun că cei doi soţi se certau de multă vreme, fiind în proces de divorţ şi că, nu de puţine ori, bărbatul şi-a ameninţat soţia cu moartea.

Se pare că după ce le-a aruncat pe cele două în fântână, bărbatul a încercat să se spânzure.

Potrivit surselor citate, bărbatul a fost găsit în viaţă, dar inconştient, fiind dus la spitalul din Sibiu în comă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici