Manager Fundeni: Am avut 18 cazuri de boală diareică într-o lună, nu este carantină

Institutul Clinic Fundeni a înregistrat în ultima lună 18 cazuri de diaree acută, doar unul dintre bolnavi fiind în spital, miercuri, în spital nefiind carantină, ci doar restricţionate internările în secţiile în care au fost cazurile respective, a declarat managerul unităţii sanitare.

230 afișări
Imaginea articolului Manager Fundeni: Am avut 18 cazuri de boală diareică într-o lună, nu este carantină

Manager Fundeni: Am avut 18 cazuri de boală diareică într-o lună, nu este carantină (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Fac precizarea nu există carantină în spital, a fost limitat accesul internărilor în secţiile supraaglomerate şi în care au fost înregistrate cazuri de BDA (boală diareică acută - n.r.) şi mă refer la urologie, neorologie, chirurgie. Avem foarte mulţi pacienţi, pentru a evita infecţiile nosocomiale. Am luat toate aceste măsuri de prevenţie", a spus managerul institului, Carmen Orban.

Medicul a precizat că în Institutul Clinic Fundeni se internează aproape 7.000 de pacienţi pe lună, iar cazurile de BDA au apărut progresiv. Toate cazurile de BDA au fost raportate, iar niciunul dintre pacienţi nu a suferit complicaţii.

"O parte dintre bolnavi au venit cu diaree acută în spitalul nostru. Din cele 18 cazuri depistate într-o lună, unul nu a necesitat internare, ci a fost tratat în ambulatoriu. În secţiile în care a fost depistată boala activitatea a fost parţial restrânsă, internările fiind limitate şi făcându-se dezinfecţia. Majoritatea pacienţilor au fost externaţi, miercuri fiind doar un singur bolnav de BDA în spital", a precizat managerul Carmen Orban.

Medicul a menţionat că această boală a fost identificată prin testele rapide făcute în laboratoarele spitalului şi că probabil vor fi transmise probe la Institutul Cantacuzino.

BDA se transmite foarte uşor prin lipsa de igienă, în special mâini murdare.

"Am avut câţiva pacienţi cu boală diareică acută. Nu se poate compara această boală cu infecţia nosocomială. Eu nu ştiu ce mănâncă fiecare în parte", a precizat, miercuri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, Carmen Orban.

Posturi TV au anunţat, miercuri că Institutul Fundeni este în carantină din cauza unui focar de infecţie nosocomială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici