Managerul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe şi fostul şef al Ambulanţei Argeş, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, şi fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş Dan Gabriel Popa au fost în incompatibilitate, întrucât au ocupat simultan şi alte funcţii.

274 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe şi fostul şef al Ambulanţei Argeş, în incompatibilitate

Managerul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe şi fostul şef al Ambulanţei Argeş, în incompatibilitate (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Andras-Nagy Robert s-a aflat în incompatibilitate în perioada 3 octombrie 2010 - 7 martie 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe şi funcţia contractuală salarizată de consilier juridic în cadrul E.G.G. Tamas Laszlo, arată miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI), într-un comunicat de presă.

Potrivit ANI, Andras-Nagy Robert a încălcat dispoziţiile articolului 180, alineatul 1, litera a) din Legea 95/2006, potrivit cărora "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu (…) exercitarea oricăror alte funcţii salarizate (…)".

În cazul lui Popa Dan Gabriel, ANI a constatat că a fost în incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 - 11 ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş şi pe cea de medic titular în cadrul Cabinetului Medical Individual dr. Popa Dan-Gabriel, judeţul Argeş.

Dan Gabriel Popa ar fi încălcat astfel dispoziţiile articolului 111, alineatul 15, litera a) din Legea 95/2006, potrivit cărora "funcţia de manager este incompatibilă cu (…) deţinerea de orice alte funcţii salarizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară"

Andras-Nagy Robert şi Dan Gabriel Popa au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. Aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici