Manda: Iliescu a spus că 300 de ofiţeri au fost monitorizaţi când Coldea şi Maior conduceau SRI

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că generalul Dumitru Iliescu a dezvăluit, la audieri, că în perioada în care Florian Coldea şi George Maior conduceau SRI, 300 de ofiţeri din alte structuri au fost monitorizaţi.

960 afișări
Imaginea articolului Manda: Iliescu a spus că 300 de ofiţeri au fost monitorizaţi când Coldea şi Maior conduceau SRI

Manda: Iliescu a spus că 300 de ofiţeri au fost monitorizaţi când Coldea şi Maior conduceau SRI

„Din cunoştinţele domniei sale (ale lui Dumitru Iliescu – n.r), sunt 300 de ofiţeri monitorizaţi pe Legea siguranţei naţionale, ofiţeri de informaţii şi de decizie din alte structuri ale statului român”, a precizat Manda, joi.

Totodată, Claudiu Manda a susţinut că Dumitru Iliescu a mai spus că printre ofiţerii monitorizaţi se află şi persoane importante din conducerea structurilor de forţă din România.

„Pun întrebarea dacă au fost monitorizaţi pe posibile infracţiuni la Legea siguranţei naţionale, ce s-a întâmplat cu aceste dosare, ce s-a întâmplat cu aceste informaţii obţinute, pentru că, din ce ştie domnia sa, nu există în acest moment niciun dosar construit împotriva vreunuia dintre acestea, dar spune că sunt ofiţerii sau persoanele importante din conducere în structurile de forţă din România. Se referea, repet, în perioada în care domnul Coldea şi domnul Maior conduceau SRI”, a adăugat preşedintele comisiei de control al SRI.

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu a declarat, după ce a fost audiat, miercuri, în Comisia SRI, că Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în construirea mai multor dosare penale, Iliescu menţionând dosarul Belina, dosarele lui Cătălin Voicu, Dan Voiculescu, Olguţa Vasilescu şi Toni Greblă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici