Video Manifestări prilejuite de Ziua Aviaţiei

Zece avioane de luptă MIG 21 Lancer şi cinci elicoptere IAR 330 au participat, duminică, la un miting aerian desfăşurat pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii, cu ocazia Zilei Aviaţiei şi Zilei Forţelor Aeriene.

69 afișări

Trei dintre avioanele MIG au zburat până la Timişoara, unde are loc o manifestare similară, pe aerodromul Giarmata.

"Avioanele şi elicopterele au executat zboruri şi acrobaţii aeriene în formaţie tip triunghi şi cruce", a declarat locotenent comandorul Marian Dobre, purtătorul de cuvânt al Bazei 71 aeriene Câmpia Turzii.

Unul dintre MIG-uri a fost pilotat de locotenent comandorul Marin Mitrică, cel care a salvat, anul trecut, un avion, după ce acesta a fost lovit de obiecte zburătoare neidentificate. La manifestare, au zburat şi trei avioane de mici dimensiuni ale Clubului "Traian Dârjan" din Cluj-Napoca.

La mitingul aerian au participat câteva mii de persoane, care au avut ocazia să viziteze şi o expoziţie statică de avioane MIG, elicoptere şi tehnică militară, printre care şi un tun antiaerian de 57 milimetri.

Baza 71 aeriană Câmpia Turzii are o flotilă de 28 de avioane MIG 21 Lancer.

Evenimente asemănătoare se organizează şi pe Aerodromul de la Clinceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici