Manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a încheiat, protestatarii vor să continue protestul miercuri

Mitingul din Piaţa Universităţii s-a terminat, fără incidente, marţi seară, în jurul orei 23.00, în ciuda faptului că autorizaţia obţinută pentru manifestaţie era valabilă doar până la ora 21.00, protestatarii anunţându-şi intenţia de a continua protestul, miercuri, la ora 18.00.

62 afișări
Imaginea articolului Manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a încheiat, protestatarii vor să continue protestul miercuri

Manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a încheiat, protestatarii vor să continue protestul miercuri (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ultimii dintre manifestanţi au plecat din Piaţa Universităţii în jurul orei 23.00.

Pe întreaga durată a manifestaţiei, vorbitorii au lansat periodic apeluri pentru continuarea protestului şi în zilele următoare.

Câteva sute de persoane au participat, marţi seară, la o manifestaţie, în Piaţa Universităţii, purtând steaguri decupate la mijloc şi scandând lozinci precum "Jos comuniştii", "Timişoara", dar şi mesaje împotriva candidatului PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană.

Manifestanţii i-au cerut, marţi, directorului TVR, Alexandru Sassu, să transmită în direct protesul, scandând împotriva PSD, a lui Mircea Geoană şi a aliaţilor acestuia, Crin Antonescu sau Dan Voiculescu şi mulţumind B1TV şi OTV pentru mediatizarea evenimentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, autorizaţia pentru miting a fost solicitată de Asociaţia Victimelor Mineriadelor, care are dreptul de a manifesta până la ora 21.00.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a precizat, marţi seară, că acţiunea de protest care s-a desfăşurat, marţi, în Piaţa Universităţii, nu a fost autorizată de reprezentanţii municipalităţii, în acest sens nefiind făcută nicio cerere din partea vreunei asociaţii.

Potrivit PMB, manifestarea desfăşurată marţi seară în Piaţa Universităţii nu a fost autorizată de municipalitate. "Precizăm că nu a fost depusă o solicitare în acest sens la Registratura Primăriei Capitalei sau la biroul Secretarului General, in conformitate cu prevederile legii 60/1991, republicată", informează Instituția.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici