MApN a extins la perioada 1990-2012 verificarea avansărilor în grad

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, urmare a controverselor apărute în spaţiul public, a extins la perioada 1990-2012 verificarea modului de acordare a gradelor militare şi înaintare în grad.

1044 afișări
Imaginea articolului MApN a extins la perioada 1990-2012 verificarea avansărilor în grad

MApN a extins la perioada 1990-2012 verificarea avansărilor în grad (Imagine: Mediafax foto)

MApN precizează, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că problema legalităţii avansărilor ofiţerilor în rezervă este în atenţia conducerii ministerului de la momentul apariţiei primelor informaţii în presă.

MApN aminteşte că pentru a analiza temeiul legal al acestor avansări a fost constituită Comisia pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă în MApN, în perioada 2010-2012.

"Datorită interesului reprezentanţilor mass-media şi a controverselor apărute în spaţiul public, obiectul de investigare al comisiei a fost extins şi pentru perioada 1990-2012. La finalizarea fiecărui an verificat, Ministerul Apărării Naţionale va comunica datele cu avansările ilegale din anul respectiv, urmând ca, la sfârşitul analizei, să fie făcută publică lista acestor cazuri pe intreaga perioadă", se mai arată în comunicat.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că a înfiinţat, la nivelul ministerului, o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad a ofiţerilor superiori din cele 2.767 făcute în perioada 2010-2012, precizând că nu toate au fost făcute în mod oneros.

Dobriţoiu a spus că, după analiza comisiei, prima măsură pe care o va lua va fi aceea de a aduce la cunoştinţa presei lista de avansări şi, ulterior, în funcţie de propunerile comisei, va lua măsurile de natură administrativă care se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici