MApN: Termenul estimat pentru o decizie privind achiziţia de corvete, prelungit

Termenul estimat pentru încheierea procedurii privind achiziţia corvetelor multifuncţionale a fost prelungit până pe 15 noiembrie 2018, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Programul prevede achiziţionarea a patru corvete, cu o investiţie de 1,6 miliarde de euro.

398 afișări
Imaginea articolului MApN: Termenul estimat pentru o decizie privind achiziţia de corvete, prelungit

MApN: Termenul estimat pentru o decizie privind achiziţia de corvete, prelungit

„Procedura specifică de achiziţie se află în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018, în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice. Având în vedere caracterul complex al achiziţiei, diversitatea tipurilor de nave ofertate şi soluţiile tehnice prezentate de fiecare candidat, pentru evaluarea acestora comisia de evaluare a transmis o serie de solicitări de clarificări”, se arată într-un comunicat, transmis, vineri de MApN.

Practic, termenul de închidere a procedurii a fost decalat.

„Astfel, derularea procedurilor de clarificare a impus modificarea calendarului, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii fiind 15 noiembrie 2018”, se mai arată în comunicatul MApN.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Potrivit publicaţiei Jane's, MApN a primit oferte finale din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici