Maramureş: Incendiu puternic la o casă de copii din Băiţa

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, la o casă de copii cu dizabilităţi din localitatea Băiţa din judeţul Maramureş, primele informaţii indicând faptul că nu există victime.

57 afișări
Imaginea articolului Maramureş: Incendiu puternic la o casă de copii din Băiţa

Maramureş: Incendiu puternic la o casă de copii din Băiţa (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Nicio persoană din centrul pentru persoane cu dizabilităţi din Băiţa nu a fost pusă în pericol, toate fiind evacuate şi duse la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din Baia Mare, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

Primele informaţii arătau că incendiul a izbucnit într-o casă de copii cu dizabilităţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o casă de recuperare pentru persoane cu dizabilităţi, unde sunt cazate 12 persoane cu vârste între 18 şi 34 de ani. Centrul aparţine unei fundaţii care are contract de comodat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit în jurul orei 9.00, iar imediat persoanele aflate acolo au fost evacuate, fără ca vreuna dintre ele să fie în pericol, fiind transportate, cu un microbuz al aeroportului din Baia Mare, la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă.

Reprezentantul ISU a declarat că la faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri care intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, care a distrus acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Imobilul în care a izbucnit incendiul este compus din şapte camere, două bucătării şi două băi.

Conducerea DGASPC Maramureş a precizat, la rândul său, că există locuri de cazare, în centre ale Direcţiei, pentru toate persoanele evacuate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici