Maramureş: Mai multe localităţi, fără energie electrică după o vijelie puternică

O vijelie puternică de scurtă durată a provocat pagube importante şi a lăsat fără energie electrică peste 1.000 de persoane din Maramureş.

44 afișări
Imaginea articolului Maramureş: Mai multe localităţi, fără energie electrică după o vijelie puternică

Maramureş: Mai multe localităţi, fără energie electrică după o vijelie puternică (Imagine: Mediafax Foto)

Furtuna s-a dezlănţuit în cursul serii de joi şi a afectat mai ales zona Chioar, unde s-au înregistrat şi cele mai multe probleme. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină, iar câţiva stâlpi de energie electrică au fost rupţi.

Comuna Valea Chioarului a fost cea mai afectată. Aici reţeaua electrică de înaltă tensiune, de 20.000 de kw, a fost distrusă, iar mai multe localităţi au rămas nealimentate după ce un stejar a căzut peste un stâlp şi l-a rupt.

Inginerul-şef al societăţii Electrica Baia Mare, Doru Leşe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a lucrat pentru remedierea defecţiunii, iar după aproximativ două ore şi jumătate s-a reuşit reconectarea la reţea a majorităţii consumatorilor afectaţi.

"Au fost afectate 20 de puncte de transformare. În total, numărul consumatorilor rămaşi fără energie electrică a fost de 1.123. A fost distrusă reţeaua pe linia Şomcuta-Româneşti. În prezent, mai sunt două puncte de transformare afectate - o staţie de benzină din Valea Chioarului, însă aceasta are generator proporiu şi o gospodărie în care nu locuieşte însă nimeni", a precizat Doru Leşe.

Şi în zona oraşului Cavnic a fost furtună, iar câteva străzi au rămas nealimentate cu energie electrică după ce doi stâlpi au fost doborâţi la pămînt de vânt. Muncitorii de la Electrica au reuşit să remedieze rapid defecţiunea, iar locuinţele afectate au fost recuplate la reţea în mai puţin de o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici