Te întorci în România după 15 iunie? Cine este scutit de autoizolarea la domiciliu. Marcel Vela anunţă încă o ţară pe lista celor „sigure”

  • Ministrul de interne a anunţat vineri ridicarea obligativităţii autoizolării la domiciliu după revenirea în ţară
  • Marcel Vela a precizat că măsura se va aplica începând cu data de 15 iunie, odată cu cel de-al treilea val de relaxare
  • Persoanele vizate de ridicarea restricţiei sunt doar acelea care vin din ţările declarate „sigure”
38238 afișări
Imaginea articolului Te întorci în România după 15 iunie? Cine este scutit de autoizolarea la domiciliu. Marcel Vela anunţă încă o ţară pe lista celor „sigure”

Te întorci în România după 15 iunie?

„Am stabilit următorul criteriu de evaluare pentru a se intra sau a nu se intra în izolare. Există o statistică la nivel european prin care sunt clasificate ţările unde epidemia este în scădere. Criteriul se referă la îmbolnăvirile zilnice, pe ultima perioadă de 14 zile, ca şi medie zilnică. Acest criteriu va fi luat în considerare inclusiv de Institutul Naţional de Sănătate Publică, institut care va anunţa săptămânal nivelul de evaluare pentru fiecare ţară”, a spus Marcel Vela în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri susţinute pe pagina sa de Facebook.

„Dacă locuiţi într-o ţară în care media îmbolnăvirilor zilnice, la milionul de locuitori, este de până în 5 persoane, Franţa, de exemplu, sau Spania, atunci intrarea în izolare va fi obligatorie pentru o perioadă de 14 zile”, a mai spus ministrul de Interne.

Lista ţărilor care se încadrează în aceste limite, de cel mult 5 cazuri de coronavirus la un milion de locuitori, în decurs de două săptămâni, va fi stabilită de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

Totuşi, în cadrul aceleiaşi sesiuni Q&A, Marcel Vela a dat exemplu de câteva state ce îndeplinesc deja criteriul descris mai sus. Este vorba despre Grecia, Bulgaria, Austria şi Germania, dintre care ultima nu a mai fost inclusă de autorităţi pe lista ţărilor „sigure”.

În prezent, persoanele care vin în România din Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie  sau Belgia trebuie să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici