Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014 - diplomat

Marea Britanie va anula restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor pe 1 ianuarie 2014, a confirmat Catherine Barber, ambasadorul interimar al misiunii diplomatice bulgare de la Sofia, conform site-ului Novinite.com.

869 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014 - diplomat

Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014 - diplomat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barber a făcut declaraţiile într-o emisiune televizată, dar informaţia a fost confirmată ulterior de Ministerul bulgar de Externe.

În cursul unei întrevederi cu un oficial din cadrul MAE bulgar, Barber a dat asigurări că cetăţenii din România şi Bulgaria nu vor fi discriminaţi pe piaţa britanică a muncii.

Restricţiile tranzitorii impuse în 2005 românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Marea Britanie ar urma să expire la sfârşitul lunii decembrie 2013. Însă eliminarea restricţiilor a stârnit polemici ample în Marea Britanie în legătură cu numărul românilor şi bulgarilor care ar urma să meargă în această ţară din 2014.

În contextul dezbaterilor ample, euroscepticii din Partidul Conservator britanic i-au cerut premierului David Cameron să menţină restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari şi în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici