Marea migraţie a doctorilor. Germania îi cheamă, 14.000 de medici dintr-o ţară lovită de război răspund

  • Germania are 40.000 de paturi de ATI, dar nu destui medici pentru a acoperi schema
  • Autorităţile germane intenţionează să "legitimeze" cadre medicale provenite inclusiv din Siria, ţară puternic lovită de război
  • Cotidianul britanic The Guardian scrie că 14.000 de cadre medicale din Siria aşteaptă un semn pentru a putea lucra. Sunt oameni care au fugit de război
12678 afișări
Imaginea articolului Marea migraţie a doctorilor. Germania îi cheamă, 14.000 de medici dintr-o ţară lovită de război răspund

Marea migraţie a doctorilor. Germania importă, 14.000 de medici dintr-o ţară lovită de război răspund afirmativ

Germania şi-a mărit capacitatea cu privire la paturile de ATI de la 24.000 la 40.000 de la startul pandemiei, dar duce lipsă de cadre medicale. Pentru a putea face faţă pandemiei, autorităţile germane au decis să organizeze de urgenţă cursuri de specializare pentru stafful din spitale - asistenţi, infirmieri ori brancardieri - pentru a putea gestiona criza epidemică.
 
Acum, scrie cotidianul britanic The Guardian, autorităţile germane şi-au învăţat lecţia şi vor să asigure necesarul de personal pentru viitor. Vor să importe medici şi cadre medicale calificate.
 
Guardian scrie că 14.000 de cadre medicale care au fugit de războiul din Siria, care durează deja de 9 ani, aşteaptă să intre în procedurile de calificare pentru a putea profesa din nou.
 
Institutul Robert Koch din Germania notează că 2.300 de doctori au fost puşi "pe tuşă" de coronavirus, fapt care a accentuat şi mai tare criza. Chiar şi asa, Germania a reuşit să gestioneze situaţia mult mai bine decât celelalte puteri ale Europei - Italia, Franţa, Spania ori Marea Britanie.
 
Landul Saxonia conduce campania de căutare a doctorilor.
 
"Suntem dornici să primim pe orice se află în postura de a ajuta", a spus un purtător de cuvânt al Asociaţiei Medicilor din Leipzig, capitala Saxoniei.
 
"Până acum suntem în contact cu 400 astfel de candidaţi", a mai spus acesta, potrivit The Guardian.
 
Saxonia, cu o populaţie de circa 4 milioane de oameni, a înregistrat aproximativ 4.000 cazuri şi 76 decese.
 
The Guardian relatează şi povestea lui Safwan Adnan Ali, un bărbat care a studiat chirurgia la Universitatea din Latakia, apoi a plecat în Irak pentru a evita stagiul militar. Ulterior el a ajuns în Germania.
 
"Asteptam rezultatele examenului de limbă atunci când a sosit pandemia şi totul s-a blocat. Vreau să ofer ţării care m-a primit ajutorul pe care îl pot oferi, mi-am trimis CV-ul imediat", a spus acesta, care trăieşte în Germania cu soţia şi fiica de un an.
 
Nesrine Malik, editor The Guardian, notează de asemenea: "Când se va termina criza asta, să vă amintiţi că sistemul medical nu este secat de migranţi, ci susţinut de ei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici