Maria Vlas: Justiţia nu a inculpat pe cine trebuia în dosarul FNI

Ioana Maria Vlas a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că justiţia nu a inculpat pe cine trebuia în dosarul FNI şi că ea nu are de unde să dea bani înapoi investitorilor păgubiţi, aşa cum i-au cerut şi la primul termen al recursului din acest proces, amânat de instanţa supremă până în aprilie.

36 afișări
Imaginea articolului Maria Vlas: Justiţia nu a inculpat pe cine trebuia în dosarul FNI

Maria Vlas: Justiţia nu a inculpat pe cine trebuia în dosarul FNI

"Trebuie să-i înţelegeţi. Oamenii aceştia au fost păgubiţi de nişte bani. Trebuie să se repeadă asupra cuiva şi este foarte bine că se reped numai asupra mea. Ceilalţi nu au nicio vină. Vroiau să le dau banii. Eu le-am spus că nu am niciun ban şi că nu este vina mea că justiţia română nu a inculpat pe cine trebuia, dar asta este iarăşi un aspect care nu ţine de mine", a spus Vlas.

Faţă de cererile de amânare a judecării cauzei făcute de trei dintre inculpaţii din acest proces, Vlas a mai spus că solicitarea lor este una normală şi legală, astfel că aceştia au folosit-o. Ea a mai arătat că procesul durează din anul 2000 şi că este irelevant faptul că s-a mai dat un termen în plus.

Instanţa supremă a amânat, luni, judecarea dosarului FNI, după ce trei dintre inculpaţi au cerut termen pentru a-şi angaja avocaţi, judecătorii avertizând că, la termenul următor, indiferent de situaţia juridică a inculpaţilor, vor începe dezbaterile. Cei trei inculpaţi care nu au avut apărător sunt Gavril Bătrân, Ioan Diţă şi Mihaela Sima.

Iniţial, completul de judecată nu a fost de acord cu amânarea cauzei, pe motiv că cei trei au avut cinci luni la dispoziţie în care au ştiut despre termenul procesului şi în care îşi puteau angaja un apărător ales. După ce mai mulţi reprezentanţi ai unei asociaţii de păgubiţi au pus totuşi concluzii de amânare a cauzei, magistraţii au amânat procesul, până pe 13 aprilie, precizând că procesul se va amâna un singur termen şi că, la termenul următor, indiferent de situaţia juridică a inculpaţilor, dosarul va fi judecat.

Magistraţii le-au pus în vedere inculpaţilor să nu încerce tergiversarea cauzei, arătând că pentru îndeplinirea procedurii de citare pentru termenul de luni s-au cheltuit aproximativ 600.000 lei. Totodată, magistraţii au arătat că, pentru termenul din 13 aprilie, nu vor mai fi citate părţile civile care au fost citate corespunzător pentru termenul de luni, ci doar inculpaţii, părţile responsabile civilmente şi părţile civile constituite în asociaţie.

La termenul de luni au fost în sală toţi inculpaţii, mai puţin Popa Nicolae.

Păgubiţii FNI care au intrat în sediul instanţei supreme i-au reproşat Ioanei Maria Vlas că i-a lăsat fără bani şi au început să strige la ea, astfel că a fost dusă de jandarmi într-o altă încăpere, unde a stat până când instanţa a început discuţiile în acest dosar.

Sute de investitori au venit la termenul de luni al dosarului FNI, aceştia declarându-se nemulţumiţi de amânarea procesului şi de faptul că nu au fost lăsaţi să intre toţi în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi:

Ioana Maria Vlas, condamnată la opt ani de închisoare în dosarul FNA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici