Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României

Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României, aceasta fiind a cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului General după ce a lui Augustin Lazăr, a anunţat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

995 afișări
Imaginea articolului Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României

Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Marian Drilea, procuror DIICOT, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României.

Este cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce a aactualului procuror general Augustin Lazăr.

Joi este ultima zi în care procuorii interesaţi de această funcţie îşi pot depune candidaturile.

Lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviului se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiţiei, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul justiţiei să înainteze propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici