Marica: Guvernanţii nu au discutat cu sindicatele despre disponibilizări, rămâne calea instanţei

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat joi pentru MEDIAFAX că guvernanţii nu au discutat cu sindicatele proiectul de lege privind disponibilizările din administraţie, act normativ elaborat de şase luni, şi că, în prezent, singura soluţie este atacarea în instanţă.

17 afișări
Imaginea articolului Marica: Guvernanţii nu au discutat cu sindicatele despre disponibilizări, rămâne calea instanţei

Marica: Guvernanţii nu au discutat cu sindicatele despre disponibilizări, rămâne calea instanţei (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Marica a precizat că în momentul de faţă nu se mai poate face nimic pentru a împiedica disponibilizările anunţate, doar calea instanţei.

"Acum nu mai avem nicio soluţie, am încercat să discutăm de şase luni cu autorităţile acest proiect de lege, dar au refuzat. Trebuie să facem criteriile pentru disponibilizări, apoi fiecare angajat care şi-a pierdut locul de muncă va da statul în judecată", a spus Marica.

Liderul "Sed Lex" a afirmat că fiecare salariat în parte va încerca personal să îşi şantajeze şefii ca să nu îl dea afară, apoi dacă nu va reuşi, va da vina pe liderii de sindicat că nu au făcut nimic să împiedice disponibilizarea.

Guvernul a decis miercuri disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici