Marica le-a spus protestarilor că Ialomiţianu refuză să le aprobe banii şi se consideră sechestrat

Liderul ad hoc al protestarilor de la Ministerul de Finanţe, Vasile Marica, le-a transmis angajaţilor care aşteptau pe holuri o soluţie din partea lui Gheorghe Ialomiţianu la problema acordării stimulentelor că ministrul refuză în continuare să aprobe acordarea banilor şi se consideră sechestrat.

15 afișări
Imaginea articolului Marica le-a spus protestarilor că Ialomiţianu refuză să le aprobe banii şi se consideră sechestrat

Marica le-a spus protestarilor că Ialomiţianu refuză să le aprobe banii şi se consideră sechestrat (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministrul refuză în continuare să semneze şi spune că l-am sechestrat", a declarat Marica, la ieşirea din biroul ministrului Ialomiţianu, unde a avut loc o nouă rundă de discuţii cu acesta pe tema acordării drepturilor către angajaţi.

Marica, lider al Alianţei "Sed Lex", le-a amintit celor câteva sute de angajaţi ai ministerului care stăteau pe holurile instituţiei că s-a ocupat ca ei să primească sandwich-uri.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa biroului lui Ialomiţianu se aflau mai multe zeci de jurnalişti, mulţi dintre angajaţii care mai devreme i-au blocat ministrului de Finanţe drumul spre ieşirea din clădire, dar şi doi ofiţeri ai Jandarmeriei Bucureşti, îmbrăcaţi în civil, care au intrat într-un birou alăturat cabinetului ministrului şi care ar comunica - susţin angajaţii - cu acest birou.

Ministrul Ialomiţianu nu a mai fost văzut de la momentul la care a încercat să iasă din clădire şi a fost oprit de protestatari, el revenind şi încuindu-se în birou.

La Ministerul de Finanţe a venit cu puţin timp în urmă preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, pentru a transmite un mesaj de solidaritate din partea cadrelor didactice cu acţiunea funcţionarilor publici.

"Este un mesaj de solidaritate pe care-l transmit tuturor colegilor care se află aici. Le cer colegilor mei din celelalte domenii afectate să înţeleagă acest demers al funcţionarilor publici şi le spun să vină alături de ei, prin acţiuni concrete", a spus Marius Nistor.

Acesta a adăugat că nu se mai poate merge "pe varianta resemnării".

"Există o soluţie legată de schimbarea acestor politicieni imorali şi corupţi, care ne îndeamnă să plecăm din această ţară dacă vrem să trăim bine. Ne-au minţit, iar locul lor nu este aici", a mai susţinut liderul Spiru Haret.

Acesta a adăugat că se pot declanşa acţiuni spontane în toate unităţile şcolare.

Anterior, liderul sindical Florin Vîlnei a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite din partea poliţiştilor pe care-i reprezintă un mesaj de solidaritate cu acţiunea funcţionarilor publici.

"Angajaţii din poliţie sunt alături de dumneavoastră. Toţi colegii noştri din ţară, tot ce înseamnă poliţist în ţara asta sunt de acord cu ce faceţi în ţara asta şi sunt solidari", a declarat Florin Vîlnei.

Puţin înainte de ora 21.00, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a ieşit din birou anunţând că nu va acorda stimulente decât în funcţie de performanţe în activitate şi că nu va demisiona, fiind însă obligat să se întoarcă în birou din cauza protestatarilor care au început să-l huiduie, lovind apoi în uşa cabinetului.

Ministrul a ieşit din birou şi s-a deplasat câţiva metri spre ieşire vorbind în acelaşi timp cu presa şi spunând că stimulente salariale nu sunt acordate decât angajaţilor care îşi depăşesc sarcinile de serviciu din punct de vedere al performanţei.

"Am demarat o procedură pentru ca salariile să fie plătite în mod echitabil. Se va modifica legea salarizării, iar cei din Ministerul Finanţelor vor primi salarii echitabile. Actualul sistem de acordare a stimulentelor nu este corect pentru că nu are principi, nu are regului", a afirmat ministrul Finanţelor.

El a transmis totodată protestatarilor că este dispus să discute cu aceştia, dar numai în linişte şi fără presiuni.

După aceste declaraţii, angajaţii aflaţi în număr mare pe holul ministerelor au început să fluiere şi să huiduie puternic, ministrul fiind obligat să se întoarcă şi să pătrundă cu greu în biroul său. După ce a închis uşa, mai mulţi protestatari au bătut cu pumnii în uşa cabinetului.

Anterior, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat că angajaţii Ministerului Finanţelor pot primi stimulente doar dacă este atinsă ţinta de venituri bugetare, însă după primele şase luni sumele colectate au fost sub planul de încasări.

Angajaţii MFP şi ANAF protestează pentru că nu au mai primit sporurile de două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici